Je medewerkers toegang geven tot gepersonaliseerde rapporten

 

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je medewerkers toegang geeft tot de sectie Gepersonaliseerde rapporten in Personio.

Er zijn twee manieren waarop je dit kunt doen:

Toegang geven tot gepersonaliseerde rapporten via toegangsrechten

Je kunt medewerkers toegang geven tot de gepersonaliseerde rapporten van je organisatie via toegangsrechten.

Medewerkers met toegangsrechten voor gepersonaliseerde rapporten kunnen alle aangemaakte gepersonaliseerde rapporten zien.

Ga naar Instellingen > ORGANISATIE EN MEDEWERKERS> Medewerkersrollen > Toegangsrechten > Gepersonaliseerde rapporten om de benodigde toegangsrechten te verlenen:

  • Met weergaverechten kunnen medewerkers alle gepersonaliseerde rapporten en alle gegevens in de rapporten zien, of ze nu toegang hebben tot een bepaald attribuut of niet.
  • Met bewerkingsrechten kunnen medewerkers zelf gepersonaliseerde rapporten aanmaken en attributen selecteren.

Het is op dit moment niet mogelijk om medewerkers via toegangsrechten toegang te geven tot een specifiek gepersonaliseerd rapport. Als je medewerkers toegang wilt geven tot slechts één gepersonaliseerd rapport, moet je dit doen via het venster Deelmogelijkheden.

 

Gepersonaliseerde rapporten delen via het venster Deelmogelijkheden

Je kunt je medewerkers ook toegang geven tot een specifiek gepersonaliseerd rapport via het venster Deelmogelijkheden.

Medewerkers met wie je een gepersonaliseerd rapport deelt, kunnen alleen dat specifieke gepersonaliseerde rapport zien.Medewerkers kunnen het gepersonaliseerde rapport bekijken en exporteren, maar ze kunnen het niet bewerken.

Volg deze stappen om een gepersonaliseerd rapport te delen via het venster Deelmogelijkheden:

      • Ga naar Rapporten > Gepersonaliseerde rapporten > [een rapport] > Deelmogelijkheden.
      • Voer de naam in van de medewerker met wie je het rapport wilt delen. Je kunt rapporten alleen delen met medewerkers die de status Actief of Verlof hebben.

        Je kunt ook op functie naar medewerkers zoeken. Dit maakt het makkelijker om medewerkers van dezelfde afdeling of in dezelfde rol tegelijkertijd toe te voegen.

        sharing-options-modal_en-us.png
      • Klik op het zoekresultaat. De medewerker wordt dan toegevoegd aan het venster Deelmogelijkheden. Je kunt dit proces zo vaak herhalen als nodig is. 
      • Selecteer indien nodig Toegang verwijderen in de vervolgkeuzelijst van iedere medewerker om hem of haar toegang tot het rapport te ontzeggen.
      • Klik op Wijzigingen opslaan om de gepersonaliseerde rapporten te delen met de medewerkers in het venster Deelmogelijkheden.

        Medewerkers ontvangen geen notificatie wanneer een rapport met hen wordt gedeeld. 

      • De koptekst verandert nu om aan te geven dat het gepersonaliseerde rapport wordt gedeeld. Deze informatie verschijnt ook in het overzicht van gepersonaliseerde rapporten.

        shared-custom-report_en-us.png
      • Wanneer je het gedeelde gepersonaliseerde rapport bewerkt, verschijnt er een waarschuwing om je eraan te herinneren dat het rapport momenteel wordt gedeeld, en dat alle aanvullende gegevens zichtbaar zullen zijn voor de medewerkers zodra je op Wijzigingen toepassen klikt.

        custom-report-configuration-warning_en-us.png

Alleen administrators kunnen gepersonaliseerde rapporten delen via de Deelmogelijkheden en de medewerkers zien met wie een rapport is gedeeld. 

Medewerkers met toegangsrechten voor gepersonaliseerde rapporten kunnen alleen zien dat een rapport wordt gedeeld, en niet met wie.

 

Opmerkingen

0 opmerkingen

U moet u aanmelden om een opmerking te plaatsen.

    Onderwerpen in dit artikel