Carrièrepagina voor een dochteronderneming

In dit artikel leggen we uit hoe je voor elke dochteronderneming een aparte Personio-carrièrepagina kunt maken. Elke dochteronderneming beschikt zo over een eigen carrièrepagina met een eigen domein en merkidentiteit waar vacatures voor functies bij deze dochteronderneming op kunnen worden geplaatst.

Let op: Voordat je een Personio-carrièrepagina kunt aanmaken voor een dochteronderneming, moet je die eerst als dochteronderneming instellen in je Personio-account. Lees meer over het instellen van dochterondernemingen.

Een carrièrepagina voor een dochteronderneming aanmaken

Volg de onderstaande stappen om een Personio-carrièrepagina voor een dochteronderneming aan te maken.

1. Ga naar Instellingen > WERVING & SELECTIE > Werving & Selectie > Carrièrepagina.
  2. Selecteer onder Kies het bedrijf de betreffende dochteronderneming uit de keuzelijst.

3. Selecteer een uniek domein voor de carrièrepagina van je dochteronderneming, bijvoorbeeld: jouw-dochteronderneming.jobs.personio.com, en kies de domeinnaamextensie die je wilt gebruiken: .de of .com.

Let op: De domeinnaam wordt openbaar zichtbaar in de URL van je nieuwe Personio-carrièrepagina. Dit kan na het instellen niet meer worden gewijzigd. Zorg er dus voor dat je de juiste domeinnaam invoert en de spelling ervan goed controleert.

4. Nadat je de domeinnaam hebt ingevoerd, krijg je automatisch te zien of deze naam nog beschikbaar is. Als deze domeinnaam al door een ander bedrijf wordt gebruikt, dan moet je een andere naam kiezen. Klik vervolgens op Domein aanmaken.

Een carrièrepagina voor een dochteronderneming instellen

Om een Personio-carrièrepagina voor een dochteronderneming in te stellen, moet je de pagina activeren, de instellingen ervan aanpassen en een sollicitatieformulier opstellen.

Activeringen

Hier kun je de Personio-carrièrepagina activeren en Google Jobs inschakelen.

Actie Opmerkingen
Personio-carrièrepagina activeren Vink dit selectievakje aan om de Personio-carrièrepagina voor je dochteronderneming te activeren. Alle gepubliceerde vacatures voor functies bij deze dochteronderneming worden automatisch ook op deze pagina weergegeven.
Google Jobs activeren

Om te zorgen dat de Google-zoekmachine alle vacatures op een Personio-carrièrepagina kan scannen en deze kan weergeven in de Google-zoekresultaten en op Google Jobs, vink je het selectievakje Activeer Google Jobs ook aan. Je kunt deze zoekmachine gebruiken om je vacatures beter zichtbaar te maken voor potentiële kandidaten.

Let op: De integratie van Google Jobs werkt alleen voor vacatures die rechtstreeks op de Personio-carrièrepagina worden geplaatst.

Functies op hoofdcarrièrepagina weergeven Als je wilt dat de functies die op de Personio-carrièrepagina van de dochteronderneming staan ook op de Personio-carrièrepagina van het moederbedrijf gepubliceerd worden, vink dan het selectievakje Functies op hoofdcarrièrepagina weergeven aan.

Let op: Er is geen aparte XML-feed beschikbaar voor dochterondernemingen. Alle gegevens worden in de XML-feed van de Personio-carrièrepagina van het moederbedrijf opgenomen. Ga naar Instellingen > WERVING > Werving > Carrièrepagina > Moederbedrijf > Activeringen > XML-feed inschakelen om alle relevante gegevens van alle vacatures die op de Personio-carrièrepagina's zijn gepubliceerd naar de aangepaste carrièrepagina van jouw bedrijf over te brengen. Lees dit Helpcentrum-artikel voor meer informatie over XML-interfaces.

Instellingen carrièrepagina van dochteronderneming

Ga naar Instellingen > WERVING & SELECTIE > Werving & Selectie > Carrièrepagina > Instellingen carrièrepagina.Hier kun je de carrièrepagina van je dochteronderneming verder instellen.

Veld Opmerkingen
Link naar eigen carrièrepagina

Maak je gebruik van de eigen carrièrepagina van jouw dochteronderneming in plaats van de Personio-carrièrepagina, voer dan de URL van je eigen carrièrepagina in dit veld in. Dit is alleen ter informatie bedoeld.

Bedrijfsnaam

Deze titel wordt weergegeven op het browsertabblad waarin de Personio-carrièrepagina voor je dochteronderneming is geopend.

Het wordt tegelijk ook de naam van de afzender in e-mails wanneer je hebt aangegeven dat de bedrijfsnaam gebruikt moet worden als afzender van wervings- en selectie-e-mails onder Instellingen > WERVING & SELECTIE > Werving & Selectie > Algemeen > Naam afzender. Meer hierover lees je in Stap 2: E-mailcommunicatie met kandidaten instellen.

Link naar impressum Kan gebruikt worden om een link toe te voegen naar de wettelijke kennisgeving op je bedrijfswebsite.
Functies groeperen per

Je kunt functies op de Personio-carrièrepagina groeperen volgens een van de opties in het vervolgkeuzemenu. Je kunt ze groeperen op: Type dienstverband, Afdeling, Locatie of Categorie.

Let op: Zodra de gebruiker de resultaten op de Personio-carrièrepagina filtert op functie zal de groepering van de functies niet langer van toepassing zijn.

Functiefilters

Klik op Filter toevoegen om nieuwe filtercriteria in te stellen voor de functies op jouw Personio-carrièrepagina. Je kunt filters activeren voor Type dienstverband, Afdeling, Locatie of Categorie.

Als je meerdere filters instelt, kun je de functies op de carrièrepagina volgens meerdere criteria in de vervolgkeuzemenu's filteren.

Tip: Bij activatie van een filter op de Personio-carrièrepagina wordt ook de URL bijgewerkt. Wanneer je die URL vervolgens deelt, krijgen anderen dezelfde gefilterde resultaten te zien.

Instellingen sollicitatieformulier

Kandidaten die willen solliciteren naar een functie via jouw Personio-carrièrepagina moeten een sollicitatieformulier invullen. Het sollicitatieformulier moet peilen naar alle informatie die jij over de kandidaat wilt verzamelen. Op basis van deze informatie wordt vervolgens een kandidaatprofiel aangemaakt in Personio. Volg de onderstaande stappen om je sollicitatieformulier aan te maken:

1. Ga naar Instellingen > WERVING & SELECTIE > Werving & Selectie > Carrièrepagina > Instellingen sollicitatieformulier.
  2. Selecteer onder Velden sollicitatieformulier de kandidaatattributen die je wilt opnemen in je sollicitatieformulier. Kies uit de lijst met beschikbare opties.
  3. Je kunt verplichte velden instellen door het selectievakje naast Verplicht aan te vinken.
    Tip: Je kunt eventueel extra kandidaatattributen aanmaken via Instellingen > WERVING & SELECTIE > Werving & Selectie > Attributen. Lees ons artikel over het toevoegen van aangepaste kandidaatattributen voor meer informatie.

Let op: Als je geslachtsvariabelen in je functie-aanbiedingen en e-mailsjablonen wilt gebruiken, kun je in het sollicitatieformulier bijvoorbeeld informatie over het geslacht van de kandidaat opvragen.
  4. Versleep de formuliervelden om te bepalen in welke volgorde ze op het formulier moeten verschijnen.

5. Onder de kop Velden voor documentupload kun je aangeven welke documenten kandidaten moeten of kunnen uploaden. De vooraf gedefinieerde standaardcategorieën zijn Cv en Overige.

De carrièrepagina van een dochteronderneming personaliseren

Om de Personio-carrièrepagina af te stemmen op de huisstijl van jouw dochteronderneming, kun je eigen elementen aan de pagina toevoegen, zoals een logo of een achtergrondafbeelding voor de kopregel. Je kunt bovendien de lettertypes en kleuren van verschillende onderdelen van de carrièrepagina wijzigen.

Tip: Je kunt op elk moment een voorbeeld genereren van de huidige instellingen van je Personio-carrièrepagina. Klik daarvoor op Preview onderaan rechts. Om de wijzigingen aan je Personio-carrièrepagina toe te passen, klik je op Wijzigingen toepassen.

Design

Ga naar Instellingen > WERVING & SELECTIE > Werving & Selectie > Carrièrepagina > Design.Hier kun je de look van je Personio-carrièrepagina personaliseren.

De achtergrondafbeelding voor de koptekst en het opschrift verbergen

Ga naar Lay-out en selecteer Afbeelding van koptekst en opschrift verbergen.

Let op: Deze functie is vooral nuttig wanneer je je Personio-carrièrepagina via een iFrame naadloos wilt integreren in de eigen carrièrepagina van je dochteronderneming.

Een logo uploaden

Ga naar Logo  en klik op Bestand selecteren om het logo van je dochteronderneming toe te voegen.

Let op: Wanneer je op het logo klikt, word je automatisch naar de startpagina van de Personio-carrièrepagina van je dochteronderneming gestuurd. Als je gebruikers liever naar een andere website stuurt, kun je deze link eenvoudig wijzigen door een andere URL in te voeren voor het logo van je carrièrepagina.

Link 'Alle functies bekijken' Maak je gebruik van de eigen carrièrepagina van je dochteronderneming voor openstaande vacatures? Dan kun je een aangepaste link naar de overzichtspagina invoeren in het veld voor de link 'Alle functies bekijken'. Zodra een kandidaat op de optie Alle functies bekijken klikt op om het even welke functiepagina, wordt hij of zij omgeleid naar de overzichtspagina van de carrièrepagina van je dochteronderneming in plaats van naar het overzicht van je Personio-carrièrepagina.
Achtergrondafbeelding voor de koptekst

Om een achtergrondafbeelding voor de koptekst toe te voegen, ga je naar Achtergrondafbeelding kopregel en klik je op Bestand selecteren.

Tip: De aanbevolen resolutie voor deze afbeelding is 1920 x 1080 pixels.

Lettertype

Om een lettertype te kiezen, ga je naar Lettertype en selecteer je een van de opties in het vervolgkeuzemenu.

Kleuren

Om de kleuren te wijzigen, kun je een kleur selecteren of een HEX-kleurcode invoeren voor de volgende onderdelen:

• Primair: de kleur van de knoppen en de achtergrondkleur van de afbeelding voor de koptekst.
  • Knoptekst
  • Functiebenaming
  • Opschrift

Tip: Je kunt nog meer designaanpassingen doorvoeren op je Personio-carrièrepagina met gebruik van CSS. Meer hierover lees je in ons artikel 'Personio-carrièrepagina: ontwerpen met CSS'.

Over ons

Ga naar Instellingen > WERVING & SELECTIE > Werving & Selectie > Carrièrepagina > Over ons. Hier kun je algemene informatie toevoegen over jouw dochteronderneming. Dit onderdeel verschijnt standaard onder de functieomschrijving.

Opmerking: Laat dit veld leeg als je dit onderdeel liever niet aan de functieomschrijvingen wilt toevoegen. Het veld Over ons wordt alleen weergegeven en gepubliceerd als je er inhoud in hebt opgenomen.

Je kunt informatie over je bedrijf invoeren in het tekstvak en een afbeelding of video toevoegen. Meer hierover lees je in ons artikel: 'Personio-carrièrepagina: afbeeldingen en video's integreren'.

Tip: Je kunt een Personio-carrièrepagina of functieomschrijvingen in verschillende talen maken. Zorg er in dat geval wel voor dat je de tekst vertaalt.

Beschrijvingen en vertalingen

Ga naar Instellingen > WERVING & SELECTIE > Werving & Selectie > Carrièrepagina > Omschrijvingen & vertalingen. Hier kun je algemene informatie invoeren die op de Personio-carrièrepagina van je dochteronderneming te zien zal zijn.

Ga naar Vertaling en selecteer in de vervolgkeuzelijst in welke taal je informatie wilt toevoegen (Duits, Engels, Frans, Spaans, Nederlands, Italiaans of Portugees).

Veld Opmerkingen
Dankbericht Voer de tekst in van het bericht dat kandidaten te zien krijgen nadat ze hun sollicitatieformulier hebben ingediend.
Privacyverklaring

Als beheerder van je carrièrepagina voegt Personio automatisch een verklaring toe over het verwerken van (persoons)gegevens. Meer informatie over de toevoeging van een privacyverklaring aan je Personio-carrièrepagina's en de opname ervan in je sollicitatieproces lees je in ons artikel over de Personio-carrièrepagina: sjabloon voor privacyverklaring.

Let op: Alle kandidaten moeten akkoord gaan met deze verklaring voordat ze een sollicitatie kunnen indienen.

Uitleg sollicitatieformulier Voer bijkomende informatie in om kandidaten te helpen bij het invullen van het sollicitatieformulier.
Kopregel sollicitatieformulier Voer de titel in van het sollicitatieformulier.
Uitleg vereiste documenten Voer hier extra informatie in over de documenten die aan het sollicitatieformulier moeten worden toegevoegd.
Opschrift Voer een kop in die bovenop de achtergrondafbeelding wordt weergegeven. Als je liever geen kop wilt gebruiken, laat dit veld dan leeg.

Je kunt nu via het vervolgkeuzemenu een andere taal selecteren en vertaalde functieomschrijvingen toevoegen.

Tip: In het artikel over de Personio-carrièrepagina: Taalbeheer lees je meer over hoe je carrièrepagina's in andere talen kunt vertalen en weergeven.