Performancefeedback

Dit artikel legt uit hoe je performancefeedback voor medewerkers kunt aanmaken, beheren en exporteren via het tabblad Performance .

Ook wordt uitgelegd hoe medewerkers het volgende kunnen doen via het tabblad Performance:

• Feedback creëren met behulp van feedbackformulieren
  • Feedback bekijken die ze hebben ontvangen

Performanceoverzicht

Je kunt feedback voor een medewerker aanmaken, beheren en exporteren in het Performanceoverzicht, dat je kunt vinden door in het profiel van de relevante werknemer op het tabblad Performance te klikken.

Feedback

Onder Feedback kun je dan feedback aanmaken voor een medewerker met behulp van feedbackformulieren. Medewerkers kunnen ook zelf feedback schrijven.

Conceptfeedback

Nieuw aangemaakte feedback die nog niet is verstuurd, vind je onder Conceptfeedback. Alleen de maker van de feedback kan deze bekijken en bewerken.

Opmerking: Je kunt verzonden feedback blijven bewerken. Feedback is zichtbaar voor iedereen die ten minste weergaverechten heeft voor deze sectie.

Ontvangen feedback

Medewerkers kunnen ontvangen feedback bekijken onder Ontvangen feedback.

Om nieuwe feedback te kunnen geven, heeft een medewerker bewerkingsrechten nodig voor de sectie Performancegegevens. Om de feedback te bekijken die voor hen geschreven is, hebben medewerkers ten minste weergaverechten nodig voor hun eigen Performancegegevens

Feedback voor medewerkers creëren met behulp van een feedbackformuliersjabloon

Volg deze stappen om feedback voor medewerkers te creëren met behulp van een formuliersjabloon.

1. Nieuwe feedback opstellen

Ga naar het medewerkersprofiel en klik op het tabblad Performance. Klik vervolgens op de knop Feedback opstellen in de sectie Feedback. Het dialoogvenster Nieuwe feedback opstellen verschijnt.

2. Een sjabloon selecteren

Selecteer het juiste sjabloon dat je eerder aanmaakte onder Performance-instellingen.

Lees Performance-instellingen voor meer informatie over het aanmaken van formuliersjablonen.

3. De vragen beantwoorden

Als je het relevante sjabloon hebt geselecteerd, word je naar het beoordelingsformulier geleid waar de relevante vragen worden weergegeven. Beantwoord de vragen.

4. Ondersteunende documenten toevoegen (optioneel)

Je hebt ook de mogelijkheid om ondersteunende documenten toe te voegen. Hiervoor klik je op Ondersteunende documenten uploaden. De documenten worden dan ook toegevoegd aan het tabblad Documenten van de medewerker en kunnen daar worden bekeken.

5. Feedback opslaan of publiceren

Je hebt dan twee opties: ofwel sla je de feedback op als een concept, ofwel publiceer je de feedback en maak je deze meteen zichtbaar voor de medewerker.

Feedback die als concept is opgeslagen, is alleen zichtbaar voor de persoon die hem heeft aangemaakt. Deze persoon is ook de enige die de feedback kan bewerken of verwijderen.

Zodra de feedback is gepubliceerd, wordt er automatisch een e-mail verzonden naar de medewerker die de feedback ontvangt en naar de leidinggevende van die medewerker. Lees ons artikel Notificaties en taken in de personeelsadministratie voor meer informatie over notificaties en herinneringen.

6. Feedbackformulier exporteren

Als je de feedback hebt gepubliceerd, kun je deze downloaden als PDF of exporteren naar het tabblad Documenten in een medewerkersprofiel. Conceptfeedback kan niet worden gedownload of geëxporteerd.

Feedback als PDF downloaden

1. In het tabblad Performance van de medewerker klik je op de feedback die je wenst te exporteren.
  2. Het dialoogvenster Feedback exporteren? wordt weergegeven. Klik rechtsboven op de knop Exporteren.
  3. Vink het vakje Als PDF downloaden aan.
  4. Klik op Doorgaan.
  5. Het configuratievenster van de printer wordt geopend. Je kunt het document afdrukken of opslaan als PDF.

Feedback exporteren naar het tabblad Documenten van de medewerker

1. In het tabblad Performance van de medewerker klik je op de feedback die je wenst te exporteren.
  2. Het dialoogvenster Feedback exporteren? wordt weergegeven. Klik rechtsboven op de knop Exporteren.
  3. Selecteer het selectievakje Feedback exporteren.
  4. Klik op Doorgaan.
  5. Het formulier wordt naar het tabblad Documenten van de medewerker gestuurd en wordt opgeslagen in de categorie Performance. Deze categorie wordt automatisch aangemaakt wanneer er voor de eerste keer een feedbackformulier voor de betreffende medewerker wordt geëxporteerd.