Personio Marketplace

In dit artikel vind je alle informatie over de Marketplace en onze integraties. Lees voor meer informatie over hoe je een integratie activeert in de Marketplace ons artikel Integraties activeren vanuit de Marketplace.

Wat is de Personio Marketplace?

De Marketplace is de plek in je account waar je services kunt verkennen die met Personio geïntegreerd kunnen worden. Je kunt andere softwareproducten integreren met Personio om workflows te verbeteren en te vereenvoudigen.

Om vanuit je account naar de Marketplace te gaan, ga je naar Marketplace in de zijbalk.

Opmerking
Medewerkers kunnen alleen toegang krijgen tot de Marketplace en integraties inschakelen als ze bewerkingsrechten hebben gekregen voor Marketplace-integratie onder Instellingen > Medewerkers > Medewerkersrollen > Toegangsrechten > Accountconfiguratie.

Hoe vind ik een integratie in de Marketplace?

Op de overzichtspagina van de Marketplace kun je alle integraties zien, die zijn onderverdeeld in verzamelingen, zoals Populaire integraties en Nieuwe integraties, en categorieën, zoals Loonadministratie en Personeelsplanning. Je kunt naar de verschillende verzamelingen scrollen, of filteren op een verzameling of categorie.

Als je op zoek bent naar een specifieke integratie, typ dan de naam in de zoekbalk linksbovenaan de pagina.

Tip
Als je de integratie die je zoekt niet kunt vinden, kun je de integratie aanvragen of je eigen integratie bouwen met behulp van onze openbare API.

Waar kan ik informatie vinden over een integratie?

Om meer informatie te vinden over elke integratie en hoe je deze installeert, klik je op de integratie om het zijvenster te openen. Dit venster bevat alle relevante informatie en is onderverdeeld in verschillende tabbladen: Overzicht, Configuratie en toestemmingen, Over [integratie] en Prijzen

De informatiebalk aan de rechterkant bevat het volgende:

• het vereiste Personio-abonnement
  • een link naar de website van de partner
  • een link naar de installatie-instructies in ons Helpcentrum
  • een link naar de plek waar je ondersteuning kunt krijgen (alleen voor integraties die door onze partners zijn ontwikkeld)
  • informatie over de ontwikkelaar

Hoe activeer ik een integratie in de Marketplace?

Om de activering van een integratie in de Marketplace te starten, klik je op Verbinding maken. Je kunt ook op Demo aanvragen klikken om een demo aan te vragen voordat je de integratie activeert.

Hoe je de activering voortzet, hangt af van wie de integratie heeft ontwikkeld. Integraties die door Personio zijn ontwikkeld, kunnen direct in de Marketplace worden geactiveerd. Bij integraties die door partners zijn ontwikkeld moet de installatie worden afgerond in de serviceomgeving van de partner. Lees ons artikel Integraties activeren vanuit de Marketplace voor een overzicht van het proces in beide gevallen.

Waar kan ik ondersteuning krijgen voor een integratie?

Als een integratie door Personio is ontwikkeld (bijvoorbeeld Slack of Zapier), is Personio je contactpersoon. Ga naar de sectie Vind antwoorden in Personio via Help > Vind antwoorden, zoek naar de integratie en klik op Neem contact op met ons team op de betreffende pagina.

In het geval van een integratie die ontwikkeld is door een van onze partners, klik je op Support in het zijvenster van de integratie om rechtstreeks contact op te nemen met de partner. Personio kan geen ondersteuning bieden voor oplossingen die door onze partners zijn ontwikkeld.