De eerste stappen om productpartner van Personio te worden

Dit artikel geeft een gedetailleerd overzicht van het proces om productpartner van Personio te worden. Hier vind je alle relevante informatie die je nodig hebt.

Hoe word je productpartner van Personio?

Sluit je aan bij de Personio Marketplace en creëer meerwaarde voor je klanten.

Koppel je softwareoplossing met onze open API aan Personio, zodat je klanten hun gegevens automatisch kunnen overdragen van systeem naar systeem. Zo bied je je klanten direct meerwaarde, vergroot je je productportfolio en word je onderdeel van de Personio-community. En wij bieden natuurlijk ondersteuning bij het hele proces.

Vul om te beginnen het formulier hieronder in. Onze Partner Manager bekijkt vervolgens het formulier dat je hebt ingediend. Als jouw software-oplossing aansluit bij Personio en aan onze eisen voldoet, zetten we een ontwikkelaarsaccount voor je op en ontvang je documentatie over onze interface. Hierin vind je uitgebreide informatie over hoe je de interface kunt instellen. Onze Partner Manager is altijd beschikbaar om technische vragen te beantwoorden.

Als productpartner van Personio word je vermeld als integratiepartner op de Personio Marketplace-website en in onze software. Daarnaast krijg je een persoonlijke informatiepagina.

Bovendien brengen we onze bestaande klanten via een maandelijkse productnieuwsbrief op de hoogte van de nieuwe interface voor je software. Met een aantal productpartners breiden we de samenwerking verder uit door middel van een verwijzingspartnerschap om gezamenlijke marketingmogelijkheden te verkennen.

Minimale vereisten

Om productpartner van Personio te worden, moet je voldoen aan de volgende criteria:

• Je richt je op kleine en middelgrote bedrijven.
  • Je hebt al klanten die Personio gebruiken.
  • De interface die je ontwikkelt, biedt meerwaarde voor onze gemeenschappelijke klanten.
  • Je bent actief in onze strategische Europese markten.
  • Je biedt ondersteuning aan klanten bij vragen of problemen met betrekking tot de interface.

De stappen om productpartner te worden

De volgende stappen moeten worden voltooid om productpartner van Personio te kunnen worden:

• Vul het registratieformulier in. Je ontvangt dan een link om een gratis ontwikkelaarsaccount aan te maken.
  • Ontwikkel en test de interface
  • De technische kwaliteitscontrole
  • Maak marketing- en ondersteuningsmateriaal
  • Kondig de integratie aan

1. Vul het registratieformulier in om toegang te krijgen tot een uitgebreid testaccount

Nadat je je via het onderstaande formulier hebt geregistreerd en ons evaluatieproces hebt doorlopen, krijg je van ons een testaccount voor ontwikkelaars. Vul hiervoor het registratieformulier voor potentiële productpartners in.

2. Ontwikkel en test de interface

Het is belangrijk dat je voldoet aan de specificaties voor afzonderlijke eindpunten en dat je de interface uitgebreid test om te zorgen dat je aan alle klantbehoeften tegemoetkomt.

Technische informatie voor beschikbare interfaces

Personio heeft een REST-API met zes eindpunten die onze productpartners kunnen gebruiken:

• API Medewerkers
  • API Aanwezigheid
  • API Projecten
  • API Afwezigheid
  • API Documenten
  • API Werving

Opmerking
Momenteel zijn er geen salarisgegevens (behalve Vast salaris 100% en Uurloon) automatisch beschikbaar via de API-eindpunten en deze kunnen niet met GET worden opgehaald via het wervingseindpunt.

Als je gegevens ophaalt via het eindpunt voor basisgegevens van medewerkers, worden alle gegevens (op basis van het personeelsfilter) overgedragen. We bieden momenteel geen webhooks aan.

Raadpleeg het volgende voor meer informatie over de individuele API-eindpunten:

Raadpleeg de veelgestelde vragen aan het einde van dit artikel. Hier vind je alle interfacefuncties die belangrijk zijn voor onze klanten.

3. De technische kwaliteitscontrole

Om te zorgen voor een hoogwaardige productintegratie en goede interfaces voor onze klanten is de technische kwaliteitscontrole een vereiste om je te kunnen vermelden als een officiële productpartner van Personio.

Neem na ontwikkeling van de interface contact met ons op via integration-partner@personio.de. Onze collega's van het Partner Management Team nemen dan contact met je op over de teamcoördinatie.

Tijdens de technische kwaliteitscontrole controleren we de functionaliteiten van de interface, waaronder:

• Een autonoom activeringsproces voor klanten
  • De configuratie-opties van de interface
  • Geautomatiseerde filteropties
  • Een live voorbeeld van gegevensoverdracht

4. Maak marketing- en ondersteuningsmateriaal

We hebben informatie van al onze productpartners nodig, zodat we onze klanten uitgebreid over deze partners kunnen informeren.

Vul het Google Formulier in zodat we je kunnen vermelden als productpartner op https://www.marketplace.personio.de en in ons Helpcentrum.

Opmerking: we hebben alleen de Engelse versie nodig. Vul ook de woordenlijst in, zodat we de juiste vertalingen voor onze content in het Duits, Spaans, Nederlands, Frans of Italiaans hebben indien je software beschikbaar is in deze talen
.

Veelgestelde vragen over productpartnerschappen met Personio

Hoe krijg ik informatie over wijzigingen aan de API-structuur of nieuw beschikbare attributen?
Meld je aan voor de productnieuwsbrief van Personio om relevante informatie over de API en andere functies van Personio te ontvangen.
Welke functies en/of instellingen zijn belangrijk bij het ontwikkelen van een interface, waar moet ik rekening mee houden?
Controleer de specificaties van de afzonderlijke API-eindpunten. Een basisfunctie is dat de overdracht van medewerkersgegevens pas kan starten na de aanstellingsdatum van de medewerker en stopt op de beëindigingsdatum.
Een andere basisfunctie is dat de klant het door de gebruiker gedefinieerde veld Opnemen in overdracht naar xy? (Ja/Nee) kan gebruiken om medewerkers uit te sluiten van de gegevensoverdracht.
Ik heb specifieke vragen die niet worden beantwoord in de technische documentatie. Met wie kan ik hierover contact opnemen?
Neem bij vragen contact op met ons Partner Management Team via integration-partner@personio.de.