Bedrijfsshortcuts configureren voor het dashboard

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je bedrijfsshortcuts kunt configureren in de Instellingen. Bedrijfsshortcuts zijn links naar externe websites, zoals je bedrijfswebsite, die worden weergegeven op het Personio-dashboard van je medewerkers.

Ga naar Instellingen > ORGANISATIE EN MEDEWERKERS > Dashboard en gebruik de knop Shortcut toevoegen om maximaal vijf links naar externe websites toe te voegen.

De volgende eigenschappen kunnen worden geconfigureerd:

• Icon: Selecteer een geschikt symbool voor je link uit het vervolgkeuzemenu onder Icon.
  • Title: Voer een titel in voor de shortcut (maximaal 30 tekens). De titel wordt samen met het symbool weergegeven op het dashboard.
  • URL: Voer hier de URL in waar de shortcut naar moet linken.

Opmerking: Links worden gevalideerd via een DNS-controle (Domain Name System). Als deze controle mislukt, wordt de URL als ongeldig beschouwd en wordt deze afgewezen. In dat geval kan de shortcut niet worden opgeslagen.
Dit kan een reden zijn waarom interne bedrijfs-URL's (zoals pagina's binnen je intranet) worden afgewezen.

Het gedeelte met bedrijfsshortcuts is alleen zichtbaar op het medewerkersdashboard als er ten minste één link is toegevoegd. Zie dit artikel voor meer informatie over het dashboard.