Werkuren registreren met de Personio-app

In dit artikel lees je hoe je werkuren registreert met de Personio-app. Zie De Personio-app: basisfuncties voor meer informatie over andere functies van de app.

Opmerkingen
▶︎ Tijdregistratie via de Personio-app is alleen beschikbaar voor medewerkers die
voorstelrechten hebben voor het bijhouden van aanwezigheid in Personio en ook actieve gebruikers van de app zijn.
▶︎ Als je authenticatie in twee stappen via medewerkersrollen hebt geactiveerd, kun je (momenteel) geen gebruik maken van de Personio-app.

Werkuren registreren met de Start/Stop-knop

Met de nieuwste versie van de Personio-app kun je gewerkte uren bijhouden vanuit het dashboard van je app. De uren worden vervolgens geregistreerd in je Personio-account. Klik op de knop Start tracking om de tijdregistratie te starten.

De functie wordt op de achtergrond uitgevoerd totdat je de app opnieuw opent en op de knop Stop klikt. Er wordt dan een venster geopend met de ingevoerde tijden voor die dag. Ook kun je pauzes, projecten en een opmerking toevoegen.

Klik op Submit om de uren die je hebt ingevoerd naar je Personio-account te sturen. Hierdoor worden eventueel ingestelde goedkeuringsprocessen geactiveerd. Als je bedrijf overuren bijhoudt, wordt de hoeveelheid tijd die je normale werkuren overschrijdt, weergegeven op het dashboard.

Zo kun je je hele werkdag in één keer vastleggen, of als aparte tijdvakken die je bijvoorbeeld aan verschillende projecten hebt besteed. Voor elk tijdvak wordt een nieuwe registratie gemaakt in het aanwezigheidsoverzicht en een goedkeuringsproces gestart.

Handmatig registreren

Naast de Start-/Stopknop kun je je werkuren vastleggen met de plusknop in de app. Klik hiervoor op het menu-item Record time. Hierna kun je je de gewerkte uren invoeren.

Je kunt dit ook met terugwerkende kracht doen door onder When? de gewenste datum te selecteren.

Geregistreerde uren bekijken in je Personio-account

Om de geregistreerde werkuren in je account te zien, log je in op de desktopversie van Personio en ga je naar Mijn profiel > Aanwezigheid

De werkuren worden overgenomen uit de app en worden als volgt weergegeven:

• Als de werkdag in zijn geheel wordt geregistreerd, d.w.z. door één begintijd en eindtijd met een pauze in te voeren, maakt Personio twee tijdsblokken aan: een van de starttijd tot het begin van de pauze en een van het einde van de pauze tot het einde van de werkdag. De pauze wordt weergegeven als een tijdsblok tussen de werkuren.
  • Als je de Start/Stop-functie gebruikt om meerdere tijdvakken per dag in te voeren, bijvoorbeeld om aan verschillende projecten te werken, dan wordt elk vak afzonderlijk weergegeven. Het totale aantal uren voor die dag wordt bovenaan weergegeven, boven de geregistreerde tijdvakken.
  • Als er een goedkeuringsproces is ingesteld, hebben de werkuren die via de app zijn ingevoerd in eerste instantie ook de status In behandeling. Nadat de goedkeuring is gegeven, verandert de status in Goedgekeurd.

Veelgestelde vragen

Waarom kan ik mijn werkuren niet registreren in de Personio-app?
Tijdregistratie met de Personio-app is alleen mogelijk als je minimaal voorstelrechten hebt voor het gedeelte Aanwezigheid in je eigen Personio-profiel, de nieuwste versie van de Personio-app gebruikt en na een update opnieuw bent ingelogd op de app.
Wat gebeurt er als ik vergeet uit te checken?
Als je vergeet om op de Stop-knop te drukken, stopt de registratie automatisch om 0:00 uur. De tijd wordt dan niet opgeslagen in Personio. In plaats daarvan zie je de volgende keer dat je inlogt een waarschuwing op je dashboard dat de tijden voor die dag nog moeten worden ingevoerd.
Kan ik ook werkuren registreren die over meerdere dagen doorlopen, inclusief 's avonds?
Dit kan door twee tijdvakken in te voeren: vanaf het moment dat je begint te werken tot 00:00 uur en van 00:01 uur tot je klaar bent. Omdat de opname automatisch om 0:00 uur stopt, moet je na die tijd een nieuwe opname starten.
Kan ik mijn ingevoerde werkuren in de app bekijken of bewerken?
Nee. Om een overzicht te krijgen van je aanwezigheid of om de opgenomen tijden te wijzigen, log je zoals gebruikelijk in op je desktop. De app biedt momenteel geen overzicht of bewerkingsmogelijkheden.
Kan ik de werkuren van mijn medewerkers goedkeuren in de app?
Nee, die functie is momenteel niet beschikbaar. Goedkeuringsprocessen kunnen alleen worden uitgevoerd in de desktopversie van Personio.