De Personio-app: basisfuncties

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je de Personio-app op je smartphone gebruikt en welke functies beschikbaar zijn. We beschrijven alle functies die mogelijk zijn in de app, maar door de individuele toegangsrechten van je account zijn sommige functies mogelijk niet beschikbaar.

De Personio-app downloaden

De Personio-app is momenteel beschikbaar voor iOS- en Android-smartphones. Via de onderstaande links ga je direct naar de juiste appstore, waar je de app gratis kunt downloaden.

download_on_the_App_Store_badge_nl.png google-play-badge_nl.png

Let op:
Om veiligheidsredenen kan de Personio-app momenteel niet worden gebruikt als verificatie in twee stappen is geactiveerd voor jouw persoonlijke login voor je account.

Let op:
Ongeacht de toegangsrechten die je hebt in de desktopversie, kun je in de app alleen het gedeelte Openbaar profiel zien. Dit betekent dat je alleen toegang hebt tot openbaar gedeelde informatie en geen volledige medewerkersprofielen.

Inloggen

Wanneer je inlogt op de Personio-app, wordt je eerst gevraagd om je hostnaam in te voeren. Deze is identiek aan de URL die je gebruikt om via een browser toegang te krijgen tot Personio. Klik hier voor meer informatie over hoe je je hostnaam vindt.

Je kunt vervolgens inloggen met je persoonlijke inloggegevens (je e-mailadres en persoonlijke wachtwoord). Als Google SSO is ingeschakeld voor je bedrijf, kun je je Google-accountgegevens gebruiken om in te loggen.

Tip:
Je kunt ook beveiligingsfuncties zoals Face ID op je iPhone of vingerafdrukherkenning op je Android-smartphone instellen. Als je de app afsluit, dan moet je je om veiligheidsredenen opnieuw identificeren.

Inloggen met een andere oAuth-provider dan Google SSO

Let op:
We raden aan je IT-afdeling om hulp te vragen als je inloggen via oAuth voor Personio wilt inschakelen.

Inloggen via oAuth is nu ook beschikbaar voor de Personio-app. Volg de volgende twee stappen om inloggen via oAuth voor Personio in te schakelen:

1. Zorg ervoor dat je de nieuwste versie van de Personio-app op je smartphone gebruikt.
  2. Whitelist de callback-URL voor de login https://auth.personio.de/providers/oauth/callback  als client bij je oAuth-provider.

Tip:
Zie Een authenticatieprovider integreren met Personio voor meer informatie over het configureren van de omleiding naar de callback-URI bij een OAuth-provider.

De omleiding naar de callback-URI bij je OAuth-provider configureren

Het dashboard van de app

Nadat je bent ingelogd, wordt je dashboard automatisch geopend in de app.

Het dashboard bevat de volgende elementen, afhankelijk van je toegangsrechten:

• Missing documents
    Als er documenten zijn die je nog moet indienen, zoals een doktersverklaring als je ziek bent geweest, dan blijft er een herinnering op het dashboard staan totdat je dit hebt gedaan.
  • Out today
    Zie in een oogopslag welke collega's vandaag niet op kantoor zijn en wanneer ze terugkomen.
  • Birthdays
    Bekijk welke collega's vandaag en in de komende vijf dagen jarig zijn.

Een afwezigheid aanvragen via de app

In het gedeelte Absences zie je in het overzicht alle afwezigheidstypen die voor jou zijn ingeschakeld (bijv. Wettelijk verlof), inclusief de opgebouwde dagen voor elk afwezigheidstype. Geplande afwezigheden en herinneringen voor ontbrekende documenten worden ook weergegeven.

Met de Personio-app kun je gemakkelijk direct via je smartphone een afwezigheid aanvragen (bijvoorbeeld bij ziekte). Klik hiervoor op het blauwe plusteken in het midden van de app, selecteer Absence request en volg de instructies in de app.

Tip
Als je bijvoorbeeld na een bepaald aantal dagen een doktersverklaring voor een afwezigheidstype moet indienen, kun je dit meteen doen wanneer je de afwezigheid aanvraagt of later door een foto te nemen en deze via je smartphone te versturen.

Medewerkersinformatie zoeken

Je vindt de lijst met medewerkers via het tabblad met het lijstpictogram aan de rechterkant van de plusknop, mits je hier toegang toe hebt. Zo kun je bijvoorbeeld snel achter de zakelijke e-mailadressen van collega's komen.