Het tabblad Functies

In dit artikel worden de functionaliteiten van het tabblad Functies beschreven. Om naar deze pagina te gaan, klik je op Werving & selectie in het hoofdmenu.

Deze pagina biedt een gestructureerd overzicht van je openstaande functies en sollicitatieprocessen.

De sectie Werving & selectie bestaat uit de tabbladen Functies, Sollicitaties, Niet-toegewezen berichten en Kanalen.Afhankelijk van hoe de toegangsrechten en wervingsrollen van medewerkers zijn ingesteld, kunnen ze mogelijk alleen bepaalde delen van deze secties zien.

Basisfunctionaliteiten voor het beheer van functies

Klik op Functie creëren om een nieuwe functie aan te maken of een aanvullende vacature toe te voegen aan een bestaande functie. Maak meerdere vacatures met verschillende startdatums aan als je van plan bent een functie meerdere keren in te vullen. Klik hier voor meer informatie over hoe je functies aanmaakt.

Als je een functie wilt publiceren op de carrièrepagina of de publicatie ervan ongedaan wilt maken, ga je naar de functiedetails van de betreffende functie.

Let op: als je op Publicatie intrekken klikt (in de functiedetails), wordt de promotie van de functie op externe jobboards niet uitgeschakeld. Om dat te doen, kun je dit contactformulier gebruiken om contact op te nemen met onze vacaturepartner.

Functiefilters (1)

Gebruik de filterknoppen aan het begin van de pagina om het getoonde overzicht te beperken tot de functies die voor jou relevant zijn. Gebruik de filter Mijn functies om alle functies weer te geven waarvoor jij betrokken bent bij het wervingsproces. Wanneer je op het tabblad Sollicitaties klikt, wordt deze filter automatisch toegepast. Om gearchiveerde functies weer te geven, klik je op de eerste filterknop en selecteer je de optie Gearchiveerde functies. Je raakt geen gegevens kwijt als je een functie archiveert en alle ingevulde vacatures kunnen zo nodig weer worden opgehaald. Klik op Weergeven > Gearchiveerde functies om een overzicht van je gearchiveerde functies te bekijken. Meer informatie vind je hier.

Je kunt de volgorde waarin functies worden weergegeven ook alfabetisch sorteren op categorie of functietitel.

Overzicht van openstaande taken (2)

De openstaande taken bovenaan de pagina bieden je een snel en handig overzicht van belangrijke gebeurtenissen in kandidaatprofielen waarvoor je verantwoordelijk bent. Klik op een van de cijfers om naar het betreffende voorgefilterde overzicht te gaan met alle kandidaatprofielen waarvoor jouw actie is vereist.

De volgende cijfers worden weergegeven:

Bij de getoonde cijfers wordt rekening gehouden met eventuele functiefilters. Als je bijvoorbeeld de filter Mijn functies hebt ingesteld, dan worden de openstaande taken weergegeven die betrekking hebben op de functies waarvoor jij verantwoordelijk bent.

Klik op het betreffende gebied om rechtstreeks naar de lijst met kandidaten te gaan, waarin alle sollicitaties met een update zijn gemarkeerd met een blauwe stip. Nadat je het bericht hebt beantwoord, of de evaluatie of opmerking hebt gelezen, wordt de sollicitatie niet meer weergegeven in het overzicht.

Functieomschrijving (3)

Onder de functietitel zie je meer details over de metagegevens die voor de functie zijn opgeslagen, zoals de categorie, de afdeling, de dochteronderneming, het kantoor en het aantal in te vullen vacatures. Deze informatie kan worden bewerkt in de betreffende functiedetails

Functiedetails (4)

Klik op de knop Details weergeven om aanvullende informatie te bekijken en te bewerken.Je kunt bijvoorbeeld bekijken welke medewerker verantwoordelijk is voor de functie, of de promotiefunctie gebruiken.Meer informatie over functiedetails vind je in dit artikel.

Promoten (5)

Gebruik de knop Promoten om een vacature voor de functie op externe wervingskanalen te plaatsen met behulp van de promotiefunctie. Je wordt rechtstreeks naar het overzicht van alle beschikbare jobboards geleid om vacatures in te plannen en te boeken.

Kandidatenpijplijn (6)

De kandidatenpijplijn biedt een overzicht van alle sollicitaties, zodat je op ieder moment de huidige status kunt bekijken. Als je op een fase klikt, wordt er een lijst met kandidaatprofielen weergegeven die is gefilterd op de betreffende functie en de geselecteerde fase.

Externe kanalen en trackinglinks (7)

Het overzicht van je trackinglinks en huidige vacatures op externe kanalen maakt het eenvoudig om in één oogopslag te zien voor welke functies je momenteel vacatures promoot. Klik op de trackinglinks of op de link naar de lopende publicaties om naar het tabblad Promotie te gaan in de betreffende functiedetails.