E-mailsjablonen maken

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je aangepaste e-mailsjablonen maakt in Personio. Je kunt zoveel eigen e-mailsjablonen maken als je wilt, bijvoorbeeld voor de automatische ontvangstbevestiging van binnenkomende e-mails, het afwijzen van een sollicitatie of de uitnodiging voor een interview. E-mailsjablonen besparen je tijd en moeite, en zorgen ervoor dat de communicatie met kandidaten binnen het hele bedrijf consistent is.

Volg deze stappen om een nieuw e-mailsjabloon te maken:

1. Ga naar Instellingen > Werving & selectie > Werving & selectie > E-mailsjablonen.
  2. Voer in het tekstveld Nieuw sjabloon toevoegen de titel in die je aan het sjabloon wilt geven en klik op plus-icon.png Toevoegen.
  3. Klik naast de titel van het sjabloon op Bewerken om de onderwerpregel en de inhoud van de e-mail in te voeren. Om de communicatie met je kandidaten te personaliseren, kun je Plaatshouders en Variabelen voor geslacht invoegen.

▶︎ Plaatshouders
    worden gebruikt om automatisch de juiste kandidaatgegevens in het bericht in te vullen. De volgende plaatshouders kunnen in het sjabloon worden ingevoegd:

Plaatshouder Beschrijving
    {{first_name}} De voornaam van de kandidaat.
    {{last_name}} De achternaam van de kandidaat.
    {{position_name}} De functie waarvoor de kandidaat solliciteert.
    {{interview_date}} De geplande datum van het interview.
    {{interview_weekday}} De geplande weekdag van het interview.
    Voorbeeld: vrijdag
    {{interview_time}} Het geplande tijdstip van het interview.
    {{interview_participants}} De voor- en achternaam van de interviewers.
    Voorbeeld: John Doe en Jane Doe
    {{interview_participants_with_title}} De voor- en achternaam van de interviewers, en hun functietitels.
    Voorbeeld: John Doe (marketingmanager) en Jane Doe (CEO)
    {{interview_video_conferencing_link}} De link naar de videoconferentie (indien van toepassing).
    {{smart_interview_scheduling_link}} De link voor het slim plannen van het sollicitatiegesprek (indien geconfigureerd).

▶︎ Je gebruikt Variabelen voor geslacht wanneer je wilt dat de software automatisch geslachtsspecifieke (grammaticale) aanpassingen in je e-mails maakt. Dit werkt alleen wanneer je het systeemattribuut Geslacht hebt toegevoegd aan het sollicitatieformulier op je Personio-carrièrepagina. De mannelijke geslachtsvariabele wordt standaard als eerste vermeld.
  4. Om documenten zoals een routebeschrijving naar je kantoor toe te voegen aan je e-mailsjabloon, klik je op Document als bijlage toevoegen. Je kunt aanvullende documenten toevoegen wanneer je e-mails verstuurt naar kandidaten.
  5. Klik op Opslaan.

Let op: Alle medewerkers die vanuit Personio e-mails naar kandidaten versturen, moeten een e-mailhandtekening configureren. De individuele handtekeningen worden automatisch toegevoegd aan zowel vrije e-mails als berichten die zijn opgesteld met e-mailsjablonen. Lees meer over het instellen van een e-mailhandtekening

Bekijk ons artikel over wervingsberichten voor meer informatie over het gebruik van sjablonen bij het verzenden van berichten naar kandidaten.