Instellingsopties voor gegevensbescherming in het gedeelte Werving & Selectie

Met Personio kun je de gegevens van je kandidaten beschermen in overeenstemming met zowel jouw vereisten als die van de Europese AVG.

Bezoek onze website voor meer informatie over gegevensbescherming en lees onze whitepapers Europese AVG bij Personio en AWS bij Personio.

Met betrekking tot de Europese AVG vind je in dit artikel richtlijnen om ervoor te zorgen dat je personeelswerving in overeenstemming is met de gegevensbeschermingswetgeving. We adviseren je om de volgende instellingen te controleren en te gebruiken:

Persoonsgegevens van kandidaten anonimiseren

Met Personio kun je de gegevens van kandidaten volledig anonimiseren. Hiervoor schakel je de optie voor het automatisch anonimiseren van kandidaatgegevens in via Instellingen > Werving & Selectie > Algemeen > Privacy-instellingen > Gegevens automatisch anonimiseren?. Hierdoor worden alle persoonsgegevens van kandidaten die zich in de systeemfases Teruggetrokken of Afgewezen bevinden, definitief verwijderd uit Personio na de periode die je eerder hebt opgegeven onder Anonimiseren na. Geanonimiseerde metadata van kandidaten die niet persoonlijk identificeerbaar zijn, zoals informatie over het wervingskanaal, worden bewaard, zodat ze in toekomstige rapporten kunnen worden opgenomen.
Als je niet wilt dat de naam van de kandidaat in je e-mailnotificaties verschijnt, selecteer je Nee bij Wil je de naam van de sollicitant in e-mailnotificaties opnemen? Deze e-mails zullen dan geen persoonlijk identificeerbare gegevens bevatten.

Je vindt hier meer informatie over het anonimiseren van kandidaatgegevens.

Als een kandidaat niet geschikt is voor een openstaande functie, maar misschien wel voor een toekomstige functie, kun je Personio gebruiken om een talentenpool te creëren. Houd er rekening mee dat je hiervoor de goedkeuring van de kandidaat nodig hebt. Je vindt hier meer informatie over het creëren van een talentenpool.

Namen van kandidaten weergeven in e-mailnotificaties

Afhankelijk van hoe je wervingsrollen zijn geconfigureerd, ontvangen medewerkers die deel uitmaken van het kandidaatproces automatische e-mailnotificaties van Personio die worden geactiveerd door bepaalde gebeurtenissen (bijvoorbeeld wanneer je een nieuw bericht van een kandidaat ontvangt). Ga naar Werving & Selectie > Algemeen > Privacy-instellingen > Wil je de naam van de sollicitant in e-mailnotificaties opnemen? om te beslissen of deze e-mails de namen van kandidaten moeten bevatten.

E-mailnotificatie met naam van de kandidaat E-mailnotificatie zonder naam van de kandidaat
Recruiting-notification-with-applicant-name_nl.png Recruiting-notification-without-applicant-name_nl.png

Een juridische kennisgeving invoeren

Als je de carrièrepagina van Personio gebruikt, moet je de link naar je juridische kennisgeving in Personio invoeren. Zo hebben bezoekers van je carrièrepagina toegang tot alle benodigde informatie over je bedrijf en diensten, in overeenstemming met de wettelijke vereisten. Je kunt de link naar de juridische kennisgeving invoeren via Instellingen > Werving & Selectie > Carrièrepagina > Link naar juridische kennisgeving.

Privacyverklaring voor kandidaten

Je kunt de privacyverklaring voor kandidaten in verschillende talen opslaan via Instellingen > Werving & Selectie > Carrièrepagina > Omschrijvingen & vertalingen. Kandidaten moeten akkoord gaan met deze privacyverklaring als ze willen solliciteren op een functie via het sollicitatieformulier van Personio. Hier vind je een sjabloon voor de privacyverklaring.

Naast jouw privacyverklaring voor persoonsgegevens voegt Personio, als beheerder van je carrièrepagina, automatisch een privacyverklaring toe voor het verwerken van (persoons)gegevens.

Let erop dat je privacyverklaring ook moet aangeven wanneer de persoonsgegevens van kandidaten worden geanonimiseerd.

Je vindt hier meer informatie over gegevensbescherming in Personio.