Waar vind ik de verwerkersovereenkomst (VWO) van Personio?

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je in je account op elk moment de verwerkersovereenkomst (VWO) met Personio kunt bekijken en voltooien.

Volgens de vereisten van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) moet er een verwerkersovereenkomst worden ingevuld als Personio persoonsgegevens verwerkt. Om het proces van contractsluiting zo transparant en eenvoudig mogelijk te maken, geeft Personio je de optie om de VWO direct in je account aan te maken en te voltooien. Dit is in overeenstemming met de AVG, aangezien de overeenkomst nu ook elektronisch ingevuld mag worden.

Iedere accountbeheerder heeft het exclusieve recht om de VWO in te zien. Maar om wettelijk bindend te zijn, kan de VWO alleen voltooid worden door een persoon die bevoegd is het bedrijf te vertegenwoordigen (zoals het management).

Een VWO aanmaken

Ga naar Instellingen > Pakket & Facturatie > Verwerkersovereenkomst (VWO). Voer onder Contractgegevens alle vereiste gegevens in om de VWO aan te maken en klik op Aanmaken.

Het contract wordt automatisch aangemaakt met de status In behandeling en opgeslagen, zodat je het kunt downloaden in de sectie Verwerkersovereenkomst.

Als je onjuiste gegevens hebt ingevoerd, kun je de VWO nu nog verwijderen en opnieuw aanmaken nadat je de gegevens gecorrigeerd hebt.

Als je meer wilt weten over de Technische en organisatorische maatregelen (TOM) of de door Personio gemachtigde Toeleveranciers, klik dan op de betreffende links in de sectie Verdere delen van het contract.

De VWO voltooien

Door op het betreffende selectievakje te klikken en vervolgens op te slaan, ga je ermee akkoord dat de VWO is aangemaakt. De overeenkomst wordt opgeslagen onder Instellingen > Pakket & Facturatie > Verwerkersovereenkomst (VWO) met de tijdstempel van het moment van voltooiing en de naam van de medewerker die heeft ingestemd met de VWO. De VWO kan hier op elk gewenst moment worden ingezien.