Bedrijfsgegevens exporteren

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je met een enkele klik alle bedrijfsgegevens en documenten exporteert.

Bedrijfsexport

Accounteigenaren en contracteigenaren kunnen een volledige bedrijfsexport uitvoeren met alle in Personio opgeslagen bedrijfsgegevens. Nadat de export gegenereerd is, kun je deze als zip-bestand downloaden.

Procedure

1. Ga naar Instellingen > Bedrijf.
  2. Klik op Nieuwe gegevensexport creëren.

Nadat de export is gecreëerd, ontvang je een e-mailnotificatie dat het exportbestand gedownload kan worden.

Je kunt maximaal een keer per week een bedrijfsexport uitvoeren.
De download is beschikbaar gedurende zeven dagen vanaf de exportdatum. Daarna wordt het bestand automatisch verwijderd en moet het, indien nodig, opnieuw gegenereerd worden.

Indeling

De bedrijfsgegevens worden geëxporteerd in minimaal twee zip-bestanden. Het ene bestand bevat alle documenten, het andere bevat alle medewerkersgegevens in CSV-indeling.

• Documenten: voor elke medewerker en kandidaat wordt in het zip-bestand een aparte map aangemaakt met daarin alle documenten gesorteerd op verschillende categorieën.
  • Gegevens: gegevens die actief en bewust door de betrokkene zijn verstrekt, vallen onder het recht op dataportabiliteit. Dat betekent dat alle door de gebruiker verstrekte of aan de gebruiker beschikbaar gestelde persoonsgegevens in de export worden opgenomen. Dit betreft onder andere alle gegevens uit het persoonlijke profiel (persoonlijke informatie, salaris, documenten, afwezigheden, werkuren, performance, onboarding, geschiedenis enzovoort).

De gegevens en documenten van anonieme kandidaten worden niet in de export opgenomen, omdat die bij het verwijderen van persoonsgegevens al uit Personio verwijderd zijn. Lees voor meer informatie ons artikel Kandidaatgegevens anonimiseren en verwijderen.

Lees ons artikel Exporten creëren voor meer informatie over exportopties in Personio.