Imports tijdens het implementatieproces

In dit artikel vind je een overzicht van de gegevensimports die tijdens de implementatie moeten worden uitgevoerd. Klik hier voor een overzicht van het volledige implementatieproces.

Bij het implementeren van je Personio-account kun je het account vullen met verschillende bestaande gegevens. De volgende imports kunnen of moeten worden uitgevoerd:

Afhankelijk van de aard van je bestaande gegevens kan het importeren van medewerkersgegevens en afwezigheidsgegevens een aanzienlijke hoeveelheid tijd kosten.

Medewerkersgegevens importeren

Deze import is de eerste stap bij het opzetten van je Personio-account. Het is logisch om met je implementatie te beginnen door de stamgegevens van je medewerkers te importeren, omdat je hiermee werkroosters en afwezigheidsregelingen kunt definiëren. Voor het verzamelen van je gegevens zijn importsjablonen beschikbaar, afhankelijk van je pakketBekijk het artikel Implementatie - Stap 1 voor meer informatie over het importeren van je medewerkersgegevens en voor instructies voor het downloaden van de Excel-sjablonen.

Salarissen importeren

Met Personio kun je bovendien de salarissen van je medewerkers overdragen. Tijdens de eerste stap worden alleen actuele en historische vaste en uurlonen geïmporteerd, maar de geïmporteerde gegevens kunnen eenvoudig worden uitgebreid met andere soorten vergoedingen zoals OV-vergoedingen.
Je kunt ook flexibele bonusbetalingen registreren. Bekijk het artikel Implementatie - Stap 3 voor belangrijke informatie over deze stap en meer informatie over het downloaden van de Excel-sjablonen.

Afwezigheden importeren

Je hebt tijdens het importeren van medewerkersgegevens al de juiste werkurenroosters en de juiste afwezigheidsregelingen aan je medewerkers toegewezen. In de meeste gevallen hebben je medewerkers echter al verlof opgenomen of gepland, en moet je deze historische en toekomstige afwezigheden vanuit je bestaande systeem in Personio importeren. Door afwezigheden te importeren, zorg je ervoor dat je met de juiste verlofsaldo's werkt. Het artikel Implementatie - Stap 7 biedt gedetailleerde informatie over de beschikbare opties en biedt richtlijnen voor de relevante downloads van Excel-sjablonen.

Documenten importeren (optioneel)

Je kunt je bestaande medewerkersdocumenten ook in Personio importeren. Met meervoudige uploads van medewerkersdocumenten kun je meerdere documenten tegelijk uploaden naar Personio, zodat ze automatisch worden toegewezen aan de betreffende medewerkersprofielen en documentcategorieën.

Je kunt documenten ook handmatig uploaden naar het systeem.

Je IT-afdeling kan ook een API-integratie creëren die meerdere documenten automatisch uploadt naar de betreffende medewerkersprofielen. Alle technische documentatie is te vinden in onze Developer Hub.

Kandidaten importeren (optioneel)

Je kunt ook gegevens van bestaande kandidaten in Personio importeren.

Je kunt kandidaten ook handmatig invoeren in het systeem.

Importeren en probleemoplossingen

Het volgende artikel bevat richtlijnen voor het uitvoeren van een import.

Als je fouten tegenkomt, vind je nuttige informatie en voorgestelde oplossingen in ons artikel 'Waarom werkt het importeren niet?'

We helpen je graag bij het importeren van je gegevens. Als je van plan bent om een import uit te voeren en onze hulp nodig hebt, ga dan naar de sectie Vind antwoorden in Personio via Help > Support en updates > Vind antwoorden en neem contact op met onze klantenservice.