Herinneringen aanmaken voor jubilea en verjaardagen

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je eenmalige jubileumherinneringen en terugkerende verjaardagsherinneringen kunt aanmaken, zodat je de jubilea en verjaardagen van medewerkers niet vergeet.

Herinneringen kunnen op grotere schaal worden aangemaakt via de medewerkersrollen, of individueel in de persoonlijke instellingen van een medewerkersprofiel. Om te ontdekken hoe je herinneringen aanmaakt in de configuratie van medewerkersrollen en in de persoonlijk instellingen van je medewerkersprofiel, lees je het artikel Herinneringsworkflows aanmaken.

Opmerking
Herinneringen die zijn ingepland om vóór of op dezelfde dag als een gebeurtenis te worden verzonden, blijven in je Inbox staan tot één dag na de betreffende gebeurtenis. Herinneringen die zijn ingepland om na een gebeurtenis te worden verzonden, worden een week na de datum waarop ze voor het eerst werden weergegeven automatisch uit je Inbox verwijderd. Als je niet wilt dat een herinnering na de bovenstaande periodes automatisch verwijderd wordt uit het gedeelte Notificaties van de Inbox, markeer de herinnering dan als Notificatie die niet vervalt. Deze notificaties worden weergegeven totdat ze actief worden bevestigd door de betreffende gebruiker.

Eenmalige herinneringen aan jubilea

Stel een geheugensteuntje in voor het 5-jarige jubileum van medewerkers door een eenmalige herinnering aan te maken. Volg deze stappen om de herinnering aan te maken:

Configuratie van een herinnering voor een medewerkersrol.

1. Ga naar het menu-item Instellingen > Medewerkers > Medewerkersrollen en selecteer de rol waarvoor je een herinnering wilt aanmaken.
  2. Klik op het tabblad Herinneringen en vervolgens op Herinneringsworkflow toevoegen.
  3. Bepaal onder Herinner welke groep medewerkers de herinnering moet ontvangen.
  4. Selecteer onder aan het attribuut Aanstellingsdatum als triggergebeurtenis.
  5. Bepaal onder wanneer een tijdstip na de aanstellingsdatum waarop je aan het 5-jarig jubileum herinnerd wilt worden. In het getoonde voorbeeld is de periode zo gekozen dat de herinnering 7 dagen voor het vijfjarig jubileum wordt geactiveerd. Opmerking: Houd rekening met schrikkeljaren wanneer je de herinneringsdatum voor jubilea berekent.
  6. Kies de optie Notificatie die automatisch vervalt of Notificatie die niet vervalt. Bij dit laatste type moet de ontvanger bevestigen dat hij of zij de herinnering gezien heeft.
  7. Vink de optie Frequentie niet aan.
  8. Voeg eventueel een notitie toe onder Notitie.
  9. Klik op Toevoegen om de herinnering aan te maken.

Als je de herinneringsdatum niet tot op de exacte dag wilt berekenen, kun je speciaal voor het jubileum een datumattribuut aanmaken, en dit attribuut gebruiken wanneer je de bijbehorende herinnering aanmaakt.

Let op: Herinneringen kunnen alleen worden aangemaakt voor attributen met het type Datum. Lees ons artikel Nieuwe secties en attributen aanmaken om te weten te komen hoe je nieuwe attributen toevoegt.

Configuratie van een herinnering voor een speciaal voor jubilea aangemaakt attribuut.

Verjaardagsherinneringen (jaarlijks terugkerend)

Stel een jaarlijkse herinnering in voor de verjaardagen van medewerkers. Volg deze stappen om de herinnering aan te maken:

Configuratie van een herinnering voor een verjaardag

1. Ga naar het menu-item Instellingen > Medewerkers > Medewerkersrollen en selecteer de rol waarvoor je een herinnering wilt aanmaken.
  2. Klik op het tabblad Herinneringen en vervolgens op Herinneringsworkflow toevoegen.
  3. Bepaal onder Herinner welke groep medewerkers de herinnering moet ontvangen.
  4. Kies bij aan het attribuut Verjaardag als de triggergebeurtenis.
  5. Geef onder Wanneer? het tijdstip aan waarop je een herinnering wilt ontvangen.
  6. Kies de optie Notificatie die automatisch vervalt of Notificatie die niet vervalt. Bij dit laatste type moet de ontvanger bevestigen dat hij of zij de herinnering gezien heeft.
  7. Voor het attribuut Verjaardag wordt de frequentie automatisch op jaarlijks gezet.
  8. Voeg eventueel een notitie toe onder Notitie.
  9. Klik op Toevoegen om de herinnering aan te maken.