Interactieve rondleidingen

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je onze interactieve rondleidingen binnen Personio kunt gebruiken om de diverse functies van Personio te leren kennen en te configureren.

Wat zijn de interactieve rondleidingen?

De interactieve rondleidingen van Personio bieden gebruikers stapsgewijze begeleiding bij de verschillende functies die in Personio beschikbaar zijn en helpen je bij het configureren van de verschillende secties.

De rondleidingen leiden je aan de hand van praktische voorbeelden door de instellingen voor de verschillende functies. Na een rondleiding kun je je nieuwe kennis meteen toepassen om je account te configureren volgens de specifieke vereisten van je bedrijf.

Tip
Onze rondleidingen zijn beschikbaar in het Nederlands, Engels, Duits en Spaans.

Waar vind ik de interactieve rondleidingen?

Nadat je bent ingelogd op je Personio-account, kun je de rondleidingen vinden in de sectie Vind antwoorden. Ga naar Help > Vind antwoorden > Ik heb hulp nodig met het product en selecteer het onderwerp waarbij je hulp nodig hebt. Je krijgt verschillende hulpbronnen te zien, waaronder interactieve rondleidingen.

Nadat je op de betreffende rondleiding hebt geklikt, zal deze verschijnen in het venster van Vind antwoorden. Duidelijke instructies en afbeeldingen leiden je door de verschillende stappen.

Opmerking
De geselecteerde instellingen in de interactieve rondleidingen zijn slechts suggesties en vormen geen juridisch advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de instellingen die je kiest.

Beschikbare interactieve rondleidingen

Hieronder vind je de interactieve rondleidingen die beschikbaar zijn in Personio, onderverdeeld per productgebied in Vind antwoorden.

Bedrijfsconfiguratie
Onderwerp Rondleidingen

Rollen en toegangsrechten

• Medewerkersrollen en toegangsrechten configureren
  • Toegangsrechten begrijpen
  • Toegangsrechten bewerken

Bedrijfsinformatie

• Bedrijfsinformatie opslaan
  • Kantoren instellen
  • Afdelingen en teams instellen
  • Een eigen feestdagenkalender maken
  • Bedrijfsinformatie: kwaliteitscontrole
Personeelsadministratie
Onderwerp Rondleidingen

Aanwezigheid

• Werkroosters configureren
  • Werkroosters toewijzen
  • Werkuren bijhouden

Documenten

• Documentsjablonen maken

Medewerkersinformatie

• Medewerkerssecties en -attributen
  • De organigramweergave
  • Medewerkersinformatie: kwaliteitscontrole

Workflows

• Onboarding- en offboardingsjablonen maken
  • People Workflow Automation
Loonadministratie
Onderwerp Rondleidingen

Voorbereidende loonadministratie

• De voorbereidende loonadministratie configureren
  • De voorbereidende loonadministratie beheren

Salarissen

• Salarissen toevoegen
Werving en selectie
Onderwerp Rondleidingen

Sollicitatiebeheer

• Wervingsfases instellen