Eenmalige vergoedingen toevoegen en beheren

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je eenmalige vergoedingen kunt aanmaken en beheren via het tabblad Salaris van een medewerker, via een import, en via de instellingen.

Wat zijn eenmalige vergoedingen?

Eenmalige vergoedingen zijn eenmalige financiële betalingen, zoals tekenbonussen of ontslagvergoedingen. Ze worden weergegeven op het tabblad Salaris van het medewerkersprofiel.

Voorbeeld van een eenmalige vergoeding in het tabblad Salaris van een medewerker.

Eenmalige vergoedingen kunnen worden aangemaakt en bewerkt op de instellingenpagina Extra vergoeding. Ze kunnen ook worden aangemaakt in het tabblad Salaris van het medewerkersprofiel of via een import.

Eenmalige vergoedingen aanmaken

Je kunt eenmalige vergoedingen aanmaken in de instellingen, door ze handmatig toe te voegen in het medewerkersprofiel of door ze in bulk te importeren.

Eenmalige vergoedingen aanmaken in de Instellingen

Volg deze stappen om een eenmalige vergoeding aan te maken in de instellingen:

1. Ga naar Instellingen > Loonadministratie > Extra vergoeding.
  2. Klik op Type toevoegen en voer een naam in voor de vergoeding.
  3. Kies de Uitbetalingsfrequentie 'Eenmalig'

4. Klik op Bevestigen.

Opmerking: Om eenmalige vergoedingen aan te maken in de instellingen, moet je ofwel beheerdersrechten hebben, ofwel bewerkingsrechten voor Accountconfiguratie > Loonadministratie.

Eenmalige vergoedingen aanmaken in het tabblad Salaris

Volg deze stappen om handmatig een eenmalige vergoeding voor een medewerker toe te voegen:

1. Ga naar Medewerkersprofiel > Salaris.
  2. In de kolom voor eenmalige vergoedingen, klik je in de betreffende cel voor eenmalige vergoedingen en klik je vervolgens op Toevoegen.one-time-compensation-salary_nl.png
  3. Selecteer een bestaand betalingstype, of maak een nieuw type aan, zoals 'Verwijzingsbonus'. Voer het overeenkomstige bedrag in en eventueel een opmerking die nadere informatie geeft over de betaling.
  4. Klik op Creëren om de vergoeding op te slaan.

Zodra je de vergoeding hebt toegevoegd, zie je een tooltiptooltip-icon-en-us.png naast de eenmalige vergoeding die de opmerking weergeeft. Elke nieuwe eenmalige vergoeding die je aanmaakt in het tabblad Salaris zal ook zichtbaar zijn als een vergoeding in de instellingenpagina onder Instellingen > Loonadministratie > Extra vergoeding.

Opmerking: Om handmatig eenmalige vergoedingen aan te maken in het medewerkersprofiel, moet je ofwel beheerdersrechten hebben, ofwel bewerkingsrechten voor de salarisgegevens van de medewerker.

Eenmalige vergoedingen aanmaken via een import

Om de hoeveelheid gegevens die handmatig moet worden ingevoerd te verkleinen, heb je ook de mogelijkheid om terugkerende vergoedingen aan te maken via een import.

Instructies voor het importeren van je eenmalige vergoedingen vind je onder 'Eenmalige vergoedingen' in ons artikel Stap 3: Salarissen importeren.

Opmerking: Om eenmalige vergoedingen aan te maken via een import, moet je beheerdersrechten hebben voor het account.

Tip: We helpen je graag bij het importeren van je gegevens. Als je van plan bent om een import uit te voeren en onze hulp nodig hebt, ga dan naar de sectie Vind antwoorden in Personio via Help > Support en updates > Vind antwoorden en neem contact op met onze klantenservice.

Eenmalige vergoedingen beheren in de instellingen

Zodra eenmalige vergoedingen zijn aangemaakt, kun je ze beheren in de instellingen. Daar kun je alle eenmalige vergoedingen in je account bekijken, hernoemen en verwijderen.

Opmerking: Om eenmalige vergoedingen te kunnen beheren in de instellingen, moet je ofwel beheerdersrechten hebben, ofwel bewerkingsrechten voor de sectie Loonadministratie in de instellingen.

Eenmalige vergoedingen hernoemen

Als je een eenmalige vergoeding hernoemt, wordt de nieuwe naam in het hele platform overgenomen. Volg hiervoor de onderstaande stappen:

1. Ga naar Instellingen > Loonadministratie > Extra vergoeding.
  2. Klik op de eenmalige vergoeding die je wilt hernoemen.
  3. Klik in het veld Naam en geef de vergoeding een nieuwe naam.
  4. Klik op Opslaan.

Eenmalige vergoedingen verwijderen

Volg deze stappen om een eenmalige vergoeding te verwijderen:

1. Ga naar Instellingen > Loonadministratie > Extra vergoeding.
  2. Klik op de eenmalige vergoeding die je wilt verwijderen.
  3. Klik rechtsboven op de knop Verwijderen.
  4. Klik op Verwijderen om te bevestigen dat je de vergoeding wilt verwijderen.

Opmerking: Als je een eenmalige vergoeding verwijdert, wordt de wijziging met terugwerkende kracht in het hele platform doorgevoerd. Het vergoedingstype zal uit alle medewerkersprofielen worden verwijderd. De historiek van alle betalingen onder dit vergoedingstype zal met terugwerkende kracht worden verwijderd, en het vergoedingstype kan niet langer worden uitbetaald.