Eenmalige vergoedingen toevoegen

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je eenmalige vergoedingen toevoegt voor je medewerkers. Eenmalige vergoedingen zijn eenmalige betalingen die niet op regelmatige basis worden herhaald, zoals tekenbonussen en ontslagvergoedingen. Ze kunnen handmatig worden toegevoegd voor individuele medewerkers in het medewerkersprofiel, of in bulk worden geüpload via een documentimport.

Eenmalige vergoedingen handmatig toevoegen

Om handmatig een eenmalige vergoeding toe te voegen voor een medewerker, ga je naar het profiel van de medewerker en open je het tabblad Salaris. Klik in de kolom voor Eenmalige vergoedingen op het vakje naast de maand waarin de vergoeding moet worden uitbetaald. Klik vervolgens op Toevoegen.

Selecteer nu een betalingstype, of maak een nieuwe type aan, zoals 'Verwijzingsbonus'. Vul het bijbehorende bedrag in en voeg eventueel een opmerking toe. Klik vervolgens op Creëren om de vergoeding op te slaan.

Wanneer de eenmalige vergoeding is aangemaakt, zie je een tooltip tooltip-icon-en-us.png naast de vergoeding die de opmerking weergeeft, zodat je kunt zien wat de reden was.

Eenmalige vergoedingen importeren

Je kunt eenmalige vergoedingen ook importeren. Download hiervoor het Excel-sjabloon dat bij dit artikel is gevoegd en voer alle toepasselijke eenmalige vergoedingen in. Vul het betalingstype, het bedrag en eventueel een opmerking in. Definieer de maand en het jaar van de uitbetaling en vergeet niet het e-mailadres van de betreffende medewerker in te vullen als uniek identificatiekenmerk.

Je hoeft de redenen voor de betalingen niet vooraf in Personio aan te geven. Ze worden automatisch door de import aangemaakt. Zorg er daarom voor dat je alles correct spelt om dubbele vermeldingen te voorkomen.

Het proces waarmee je salarisgegevens in Personio importeert, bestaat uit drie stappen:

1. Bestand uploaden: upload het bestand met alle eenmalige vergoedingen in het gedeelte Importen. Selecteer Eenmalige vergoedingen uploaden als Bestandstype.one-time-compensation-import-wizard_nl.png
  2. Kolommen configureren: in de volgende stap moet je de kolommen van je Excel-bestand toewijzen aan de bijbehorende attributen die zijn opgeslagen in Personio.
  3. Preview van import weergeven: in de laatste stap zie je een preview van de import. Als je fouten opmerkt, kun je de import eenvoudig annuleren en de relevante problemen in het Excel-spreadsheet oplossen.

We helpen je graag bij het importeren van je gegevens. Als je vragen hebt, neem dan contact op met ons serviceteam.