Terugkerende vergoedingen beheren

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je terugkerende vergoedingen aanmaakt en beheert in Personio.

Met terugkerende vergoedingen kun je salariscomponenten aanmaken die bestaan uit een periodieke uitbetaling (maandelijks, driemaandelijks, halfjaarlijks of jaarlijks) van een vast bedrag, zoals kerstbonussen of subsidies voor het openbaar vervoer. Voor de duidelijkheid wordt ieder vergoedingstype in een aparte kolom vermeld in het salarisoverzicht van de medewerker.

Terugkerende vergoedingen instellen

Definieer eerst alle vergoedingstypes die je medewerkers op regelmatige tijdstippen ontvangen.

Ga naar Instellingen > LOONADMINISTRATIE > Salaris & Loonadministratie en maak alle benodigde terugkerende vergoedingstypes aan in het veld Nieuw type creëren.

Terugkerende vergoedingen beheren

Ga naar het tabblad Salaris van het medewerkersprofiel en klik op Bewerken > Terugkerende vergoeding toevoegen/wijzigen in het gedeelte Salariscomponenten.

Selecteer het gewenste vergoedingstype en voer de volgende gegevens in:

• Bedrag
  • Wijziging geldt vanaf: voer de begindatum van het uit te betalen bedrag in.
  • Interval: bepaal de betalingsfrequentie (per maand, per kwartaal, per half jaar of per jaar).

Klik op Opslaan wanneer je alle gegevens hebt ingevuld.

Tip: Om de regelmatige betaling van een terugkerende vergoeding in Personio te beëindigen, herhaal je de stappen hierboven en stel je het te betalen bedrag in op nul vanaf de gewenste datum.

Als je het te betalen bedrag voor een vergoedingstype verandert, controleer de voorbereidende loonadministratie dan nogmaals na afloop voordat je deze aan je accountant geeft. Als het te betalen bedrag voor een terugkerende vergoeding op € 0 is ingesteld, is deze verandering alleen zichtbaar in de loonadministratie onder Salaris. Deze verandering wordt niet weergegeven in het tabblad Persoonlijke informatie van de loonadministratie.

Terugkerende vergoedingen importeren

Om de hoeveelheid gegevens die handmatig moet worden ingevoerd te verkleinen, heb je ook de mogelijkheid om terugkerende vergoedingen naar Personio te uploaden door middel van een import. Lees meer over het importeren van salarissen in ons artikel Stap 3: Salarissen importeren en leer hoe je eenmalige vergoedingen aanmaakt en importeert.

Opmerking: Alle medewerkers voor wie terugkerende vergoedingen zijn ingeschakeld, kunnen dit zien in het overzicht van hun salarisgegevens, zolang ze toestemming hebben om hun eigen salarisgegevens in te zien. Medewerkers die geen terugkerende vergoedingen ontvangen, zien de vergoedingstypes niet in hun salarisoverzicht.

De voorbereidende loonadministratie bekijken

In de voorbereidende loonadministratie worden alle ingestelde vergoedingstypes toegewezen aan de salarisgegevens en weergegeven in het tabblad Salaris.
Het wijzigen van het bedrag van de vergoeding naar nul wordt in de maandelijkse loonadministratie alleen weergegeven onder de medewerkersgegevens. Lees meer over salarissen en de loonadministratie in ons artikel Stap 4: De voorbereidende loonadministratie configureren.

Voorbeeld: salarisgegevens in de voorbereidende loonadministratie