De Personio-software in je bedrijf introduceren

In dit artikel lees je wat je moet overwegen voordat je Personio actief kunt gebruiken en integreren in je dagelijkse werk.

Vereiste instellingen

Voordat je je medewerkers uitnodigt voor Personio, moet je ten minste over de volgende instellingen in je account beschikken:

Beheerders kunnen inloggen op Personio als een bepaalde medewerker om te controleren welke toegangsrechten voor die medewerker zijn geconfigureerd. Ga hiervoor naar het profiel van de betreffende medewerker en klik rechts bovenin het scherm op het pictogram Als deze medewerker aanmelden.

Zorg ervoor dat de goedkeurders die zijn gedefinieerd onder Instellingen > Medewerkersrollen > Toegangsrechten ten minste weergaverechten hebben voor de betreffende gebieden.

Raadpleeg onze Handleiding voor beheerders (HR) en onze Handleiding voor beheerders (werving en selectie) (alleen in het Duits) voor nuttige stapsgewijze instructies over het instellen van je Personio-account.

Laatste kwaliteitscontrole aan het einde van je implementatie

Nadat je alle relevante instellingen samen met je implementatiemanager in Personio hebt gedaan, vindt er een interne beoordeling plaats volgens het principe van dubbele controle. Een implementatiemanager die eerder niet betrokken was, zal je instellingen controleren.

Interne communicatie

Laat je medewerkers kennismaken met een nieuwe HR-software.

In de volgende artikelen vind je presentaties, video's en nog veel meer nuttige informatie over hoe je Personio in je bedrijf kunt implementeren:

Tijdens de implementatie word je opgeleid tot Personio-expert met de steun van je implementatiemanager. Als een collega je in de toekomst zal helpen bij het beheer van Personio, is het aan te raden dat hij of zij dezelfde opleiding krijgt. Je kunt hiervoor gebruikmaken van het materiaal dat we ter beschikking stellen in ons Helpcentrum.

Na de implementatie bieden we je ook de mogelijkheid om betaalde ondersteuning te boeken voor de configuratie van individuele functionaliteiten of voor de opleiding van een nieuwe interne contactpersoon. Voor meer informatie, ga je naar de sectie Vind antwoorden in Personio via Help > Support en updates > Vind antwoorden.

Medewerkers voor Personio uitnodigen

Je zult je medewerkers moeten uitnodigen voor Personio zodat ze het kunnen gebruiken. Je kunt al je medewerkers in één keer uitnodigen, individuele medewerkers uitnodigen of een representatieve groep uitnodigen. Je kunt bijvoorbeeld managers uitnodigen om je instellingen te testen en de software kritisch te bekijken. Als alle medewerkers zijn uitgenodigd, kunnen ze vervolgens hun kennis van Personio doorgeven aan de rest van het personeel. Lees hier hoe je je medewerkers kunt uitnodigen voor Personio.

Personio gebruiken op meerdere locaties/voor meerdere bedrijven

Als je Personio op meerdere locaties of voor meerdere dochterondernemingen gebruikt, kan het ook handig zijn om Personio geleidelijk aan in te voeren. Begin met een bepaalde locatie of dochteronderneming om feedback van medewerkers en managers te verzamelen en de instellingen zo nodig aan te passen voordat je het hele personeelsbestand uitnodigt voor Personio.

Zolang je geen uitnodigingsmail naar je medewerkers hebt gestuurd, zullen er geen
e-mailnotificaties naar hen worden gestuurd, zelfs als hun profielen al zijn aangemaakt.