De wervings-API van Personio

Dit artikel bevat nuttige informatie en links over wat je kunt doen met de Application Programming Interface (API) voor werving van Personio en hoe je deze instelt. Bekijk voor meer informatie ons overzicht van de Personio-API's voor werving en personeelsgegevens.

Opmerking: Raadpleeg een IT-expert om de wervings-API te integreren.

Wat kun je doen met de wervings-API van Personio?

Met de wervings-API van Personio kun je sollicitaties doorsturen naar Personio (POST) en functies ophalen (GET). De aanmeldgegevens die je voor ieder verzoek nodig hebt, zijn te vinden in Instellingen > INTEGRATIES > API-aanmeldgegevens > API-code werving. Daar vind je zowel je bedrijfs-ID als je toegangstoken voor de wervings-API.

Functies ophalen uit Personio

Gebruik een GET-verzoek om informatie over je geplaatste vacatures op te halen uit je XML-feed en te integreren in je website. De URL hiervoor is jouwaccount.jobs.personio.de/xml.

Als je vacatures eenmaal op je carrièrepagina worden weergegeven, moeten inkomende sollicitaties in de vorm van aanvragen en antwoorden naar Personio worden doorgestuurd:

Sollicitaties doorsturen naar Personio

Gebruik de volgende URL om een POST-aanvraag naar Personio te sturen: https://api.personio.de/v1/recruiting/applications

Verplichte parameters voor de inhoud van het POST-verzoek zijn:

• company_id (hier te vinden: Instellingen > INTEGRATIES > API-aanmeldgegevens
  • access_token (hier te vinden: Instellingen > INTEGRATIES > API-aanmeldgegevens
  • job_position_id (te zien op: jouwaccount.jobs.personio.de/xml)
  • first_name (overgedragen via het sollicitatieformulier)
  • last_name (overgedragen via het sollicitatieformulier)
  • email (overgedragen via het sollicitatieformulier)
  • application_date (overgedragen via het sollicitatieformulier)
  • phase (kan systeemfase of zelfgemaakte fase zijn)

Tip: Wij adviseren dat je de job_position_id automatisch ophaalt uit de geactiveerde XML-feed (GET) en integreert in het POST-verzoek.

Personio accepteert ook optionele parameters, zoals:

• birthday (overgedragen via het sollicitatieformulier) of
  • documenten (overgedragen via het sollicitatieformulier)

Tip: Je kunt documenten van kandidaten in één keer verzenden in een zogenaamde 'array' of individueel. Lees hier meer over in onze Developer Hub.

Je kunt de API ook gebruiken om waarden naar Personio te importeren voor alle kandidaatattributen die je hebt aangemaakt in Instellingen > WERVING & SELECTIE > Werving & Selectie > Attributen. Daarvoor moet je het kandidaatattribuut koppelen via de API-attribuutnaam. Je vindt deze naam in de bewerkingsmodus voor het kandidaatattribuut:

Je kunt ook het kanaal doorgeven waarvan de sollicitatie afkomstig is.

Neem daarvoor de parameter recruiting_channel_id op in je POST-aanvraag. Je vindt de kanaal-ID onder Instellingen > WERVING & SELECTIE > Werving & Selectie > Kanalen.

Technische documentatie

Een volledige lijst van alle parameters en andere relevante informatie is te vinden in onze Developer Hub.