De Personio-kalender integreren via een iCal-link

In dit artikel lees je hoe je de Personio-kalender integreert met Google Agenda, Apple Agenda en Outlook via een iCal-link.

Wat is de integratie van de kalender via een iCal-link?

Met Personio kun je een reeks kalendergegevens via een iCal-link integreren in populaire agenda-apps. Via dit type integratie is een individuelere configuratie mogelijk dan met de algemene integratie via Cronofy. De kalender die via een iCal-link wordt geëxporteerd, wordt automatisch gesynchroniseerd doordat je agenda-app regelmatig de huidige status van je Personio-kalender ophaalt. Voor elke afwezigheidsperiode worden zowel de naam van de medewerker als de naam van het afwezigheidstype weergegeven (bijvoorbeeld '[Vakantie] Jan Jansen').

Opmerking
Welke kalenders een medewerker kan exporteren, hangt af van de toegangsrechten voor de kalender van elke medewerkersrol. Lees voor meer informatie over toegangsrechten ons artikel Toegang tot de kalender instellen en beheren.

Afwezigheidstypes exporteren

De export via een iCal-link biedt twee weergaveopties in de geïmporteerde agenda-app:

• Een export van meerdere afwezigheidstypes: alle afwezigheidstypes worden in één gedeelde agenda en in dezelfde kleur weergegeven.
  • Individuele exports voor afzonderlijke afwezigheidstypes: individuele afwezigheidstypes worden in verschillende kleuren weergegeven en kunnen indien nodig geactiveerd en gedeactiveerd worden.

Volg deze stappen om afwezigheidstypes uit de kalender te exporteren:

1. Ga naar Kalenders.
  2. Klik op Exporteren.
  3. Kies bij Type kalender de afwezigheden die je wilt exporteren.
  4. Kies de Afdeling waarvoor je afwezigheden wilt exporteren.
  5. Klik op Link aanmaken.
  6. Klik op Kopiëren.
  7. Volg de instructies in het gedeelte Afwezigheidstypes importeren in een agenda-app hieronder.

Afwezigheidstypes importeren in een agenda-app

Google Agenda

Volg deze stappen om de Personio-kalender te integreren en automatisch te synchroniseren met je Google-agenda:

1. Open je Google-agenda.
  2. Klik op Andere agenda's toevoegen > Via URL.
  3. Plak de URL die je zojuist uit je Personio-kalender gekopieerd hebt.
  4. Klik op Agenda toevoegen.

Apple-agenda

Volg deze stappen om de Personio-kalender te integreren en automatisch te synchroniseren met je Apple-agenda:

1. Open je Apple-agenda.
  2. Klik op Archief > Nieuw agenda-abonnement....
  3. Plak de URL die je zojuist uit je Personio-kalender gekopieerd hebt.
  4. Klik op Abonneer.
  5. Stel in hoe vaak je de Personio-kalender wilt synchroniseren met je Apple-agenda.

Outlook

Volg deze stappen om de Personio-kalender te integreren met Outlook:

1. Open je Outlook-agenda.
  2. Klik op Agenda toevoegen > Abonneren via internet.
  3. Plak de URL die je zojuist uit je Personio-kalender gekopieerd hebt.
  4. Klik op Importeren.