Hoe verwijder ik een medewerker?

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je een medewerker in Personio kunt verwijderen.

Er zijn drie verschillende manieren waarop je dit kunt doen:

Een medewerker verwijderen via de medewerkerslijst

Gebruik de selectievakjes in de medewerkerslijst om een of meer medewerker(s) te selecteren die je wilt verwijderen. Klik op Acties en selecteer Medewerker(s) verwijderen. Om de medewerker(s) definitief te verwijderen, bevestig je het proces door op Verwijderen te klikken.

Opmerking
Alleen beheerders kunnen de optie Medewerker(s) verwijderen zien.

Een medewerker verwijderen via het medewerkersprofiel

Ga naar het profiel van de medewerker die je wilt verwijderen. In het medewerkersprofiel ga je rechtsboven naar de actieknop met de drie puntjes en selecteer je Medewerker verwijderen. Om de medewerker definitief te verwijderen, bevestig je het proces door op Verwijderen te klikken.

Opmerking
Alleen beheerders kunnen de optie Medewerker(s) verwijderen zien.

Het dienstverband van een medewerker beëindigen

Als je niet zeker weet of je de medewerker en al zijn of haar gegevens definitief wilt verwijderen, heb je ook nog de mogelijkheid om het dienstverband te beëindigen en daarmee zijn of haar status op Inactief te zetten.

Inactieve medewerkers hebben geen toegang tot Personio en worden niet meegerekend bij je abonnement. Ze kunnen wel worden opgenomen in historische analyses.

Meer informatie vind je in het artikel De beëindiging van een dienstverband beheren.

Some invisible text here that will be detected by Smartling

Opmerking
Om de optie Dienstverband beëindigen te zien, moeten medewerkers bewerkingsrechten krijgen voor de sectie waar het attribuut Status is toegewezen (Persoonlijke gegevens, HR-informatie...) via Instellingen > Medewerkers > Medewerkersrollen > Toegangsrechten.