Accountconfiguratie voltooien: medewerkers uitnodigen voor Personio

Je bent nu bijna klaar en hebt alle benodigde installatiestappen voor je Personio-account afgerond. Voor nog een overzicht van hoe je aan de slag kunt gaan, klik je hier.

Nu ontbreekt alleen nog de toegang voor je medewerkers zodat zij ook gebruik kunnen maken van Personio. Er zijn verschillende manieren waarop je je medewerkers voor Personio kunt uitnodigen.

Individuele medewerkers uitnodigen

Je kunt individuele medewerkers per e-mail voor Personio uitnodigen via Medewerkersprofiel > Account beheren. Klik op Login creëren en uitnodigingsmail verzenden.

Specifieke groepen medewerkers uitnodigen

Het kan verstandig zijn om eerst een representatieve selectie van medewerkers uit te nodigen voor Personio voordat je al je medewerkers toegang geeft. Je kunt bijvoorbeeld managers uitnodigen om je instellingen te testen en de software kritisch te bekijken. Wanneer vervolgens alle medewerkers worden uitgenodigd, kunnen zij hun kennis van Personio doorgeven aan de rest van het personeel.

Nodig een specifieke selectie van medewerkers uit voor Personio door eerst naar Medewerkers > Medewerkerslijst te navigeren in het hoofdmenu en de filterfunctie te gebruiken om bijvoorbeeld een lijst met managers weer te geven. Gebruik de selectievakjes om de relevante medewerkers te selecteren en klik op Acties > Uitnodigingsmail verzenden.

Om bij te houden welke medewerkers je al hebt uitgenodigd voor Personio, klik je op de drie puntjes en selecteer je Kolommen aanpassen. Voeg vervolgens het attribuut Status uitnodiging toe. Hiermee kun je de medewerkers met de status Niet uitgenodigd op een later tijdstip uitfilteren en ze tegelijkertijd een uitnodigingsmail sturen.

Alle medewerkers tegelijk uitnodigen

Je kunt ook al je medewerkers tegelijk uitnodigen voor Personio via de medewerkerslijst.

Eerste stappen met Personio

Je medewerkers ontvangen vervolgens een uitnodiging waarmee ze toegang hebben tot Personio. Door de registratielink te volgen, kunnen je medewerkers hun eigen wachtwoord instellen en inloggen op hun account.

Als je Google Single Sign-On (Google SSO) gebruikt voor het inloggen, hebben je medewerkers toegang tot het Personio-account zodra dit is ingeschakeld. De accounttoegang wordt dan via Google geregeld. Lees ons artikel over Google Single Sign-On voor meer informatie.

Om je medewerkers te helpen zich te oriënteren in Personio, kun je ze onze Medewerkershandleiding toesturen, die je in de kolom aan de rechterkant kunt downloaden als een PPTX-bestand. Dit bestand is momenteel beschikbaar in het Duits en Engels. Het bevat een overzicht van de functies die voor je medewerkers het belangrijkst zijn. Als je niet alle inhoud nodig hebt, kun je de handleiding aanpassen aan je specifieke behoeften.

Voor medewerkers met een teamleiderrol die bijvoorbeeld deel uitmaken van je goedkeuringsprocessen, kun je ook onze Handleiding voor leidinggevenden in het Duits downloaden.

Daarnaast kun je ook ons artikel Eerste stappen met Personio voor medewerkers met je medewerkers delen.

Als een medewerker de uitnodigingsmail niet ontvangt, kunnen hier verschillende redenen voor zijn. Lees ons artikel Waarom wordt een e-mailuitnodiging niet afgeleverd? voor meer informatie.