Een overzicht van de openbare API's van Personio

Dit artikel geeft je een overzicht van de twee openbare API's van Personio: de wervings-API en de personeelsgegevens-API.

Wat zijn openbare API's in Personio?

Een API is een verbinding tussen twee interfaces, waardoor gegevens kunnen worden uitgewisseld tussen de twee systemen. Hiermee kun je zelf verbindingen tot stand brengen tussen Personio en je eigen systeem, of integraties opzetten met providers van derden die beschikbaar zijn in de Personio Marketplace. Personio biedt twee openbare API's: werving en personeelsgegevens.

Over de wervings-API van Personio

De wervings-API maakt de uitwisseling van gegevens over functies en kandidaten mogelijk. Voor deze openbare API worden je aanmeldgegevens door het systeem gegenereerd en zijn ze beschikbaar in je account. Ga naar Instellingen > INTEGRATIES > API-aanmeldgegevens en klik op je API-code werving om ze te openen.

Wat kun je ermee doen?

1. Kandidaatgegevens overdragen naar Personio (aanmeldgegevens vereist)
    ▶︎
    Sollicitaties die naar de carrièrepagina van je bedrijf zijn verzonden, worden automatisch doorgestuurd naar je Personio-account en een kandidaatprofiel wordt aangemaakt.
    ▶︎ Gegevens over kandidaten en sollicitaties, zoals naam van de kandidaat, datum van de sollicitatie, enz. worden automatisch overgezet naar Personio.

Lees hier meer over het doorsturen van kandidaatgegevens naar je Personio-account.
  2. Sollicitatiedocumenten overbrengen naar Personio (aanmeldgegevens vereist)
    ▶︎
    Sollicitatiedocumenten die naar de carrièrepagina van je bedrijf zijn gestuurd, worden automatisch geüpload naar het bijbehorende kandidaatprofiel in Personio.

3. Openstaande functies ophalen via XML (beschikbaar via youraccount.jobs.personio.nl/xml)
    ▶︎
    Via XML kun je gegevens ophalen uit functies die je in Personio hebt gepubliceerd, en deze weergeven op de carrièrepagina van je eigen bedrijf.

Lees meer over het integreren van functies uit Personio in je bedrijfswebsite via XML.

Over de personeelsgegevens-API van Personio

Met de personeelsgegevens-API kan informatie worden uitgewisseld over gegevens van medewerkers, documenten, projecten, aanwezigheden en afwezigheden. Voor deze openbare API moet je nieuwe aanmeldgegevens aanmaken voor elke nieuwe integratie die je instelt. Ga naar Instellingen > INTEGRATIES > API-aanmeldgegevens en klik op Nieuwe aanmeldgegevens aanmaken. Lees meer over het aanmaken en beheren van API-aanmeldgegevens voor personeelsgegevens.

Wat kun je ermee doen?

1. Medewerkersgegevens verzenden en ontvangen
    ▶︎
    Sta systemen van derden toe om medewerkersgegevens op te halen uit Personio.
    ▶︎ Maak nieuwe medewerkers aan in Personio.
    ▶︎ Bewerk bestaande medewerkersgegevens in Personio.

Voorbeeld: je kunt de MS Teams-integratie gebruiken om je medewerkers van een geselecteerd kanaal te informeren over verjaardagen en jubilea. Lees meer over onze integratie met MS Teams.

2. Aanwezigheden
    ▶︎ Sta systemen van derden toe om aanwezigheidsgegevens op te halen (incl. project-ID) uit Personio.
    ▶︎ Maak nieuwe tijdregistraties aan in Personio.
    ▶︎ Bewerk bestaande tijdregistraties in Personio.
    ▶︎ Verwijder tijdregistraties in Personio.

Voorbeeld: je kunt de askDante-integratie gebruiken om de werkuren van je medewerkers bij te houden. Gegevens die in deze applicatie worden bijgehouden over begin- en eindtijden en pauzes kunnen dan worden overgezet naar Personio. Lees hier meer over onze integratie met askDante.

3. Projecten
    ▶︎ Sta systemen van derden toe om projectgegevens op te halen uit Personio.
    ▶︎ Maak nieuwe projecten aan in Personio.
    ▶︎ Bewerk bestaande projecten in Personio.
    ▶︎ Verwijder projecten in Personio.

Voorbeeld: je kunt de ZEP-integratie gebruiken om de werkuren van je medewerkers en de tijd die ze aan specifieke projecten besteden bij te houden. Gegevens die in deze applicatie worden bijgehouden over de tijd die aan specifieke projecten is besteed, kunnen vervolgens worden overgezet naar Personio. Lees meer over onze integratie met ZEP.

4. Afwezigheden
    ▶︎ Sta systemen van derden toe om afwezigheidsgegevens op te halen uit Personio.
    ▶︎ Maak nieuwe afwezigheden aan in Personio.
    ▶︎ Verwijder afwezigheden in Personio.

Voorbeeld: met de Slack-integratie kunnen medewerkers direct vanuit Slack een afwezigheid aanvragen. Lees meer over onze integratie met Slack.

5. Documenten
    ▶︎ Sta systemen van derden toe om documentcategorieën op te halen uit Personio.
    Dit is nodig om het onderstaande te kunnen uitvoeren.
    ▶︎ Upload een document naar een Personio-medewerkersprofiel.

Voorbeeld: je kunt de Pento-integratie gebruiken om loonstroken van Pento te ontvangen en deze op te slaan in het betreffende medewerkersprofiel. Lees meer over onze integratie met Pento.

Technische documentatie

Alle documentatie voor onze openbare API, inclusief endpoints, informatie over de precieze gegevens die worden overgedragen en technische instructies, is beschikbaar in onze Developer Hub.