Sollicitatiegesprekken exporteren naar een externe kalender via iCal

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je sollicitatiegesprekken vanuit Personio kunt exporteren naar je externe bedrijfskalender via iCal. Eerst moet je de iCal-link in Personio aanmaken en die vervolgens invoegen in je externe kalender. We zullen het proces uitleggen voor Google Agenda, Outlook, en Apple-agenda.

Opmerking: Dit is niet nodig als je je externe bedrijfskalender via API met Personio integreert. Lees hier meer over in ons artikel over het opzetten van de integratie van je bedrijfskalender.

De iCal-link aanmaken

Om je externe bedrijfskalender te synchroniseren met sollicitatiegesprekken die in Personio zijn aangemaakt of gepland, kun je gebruikmaken van een iCal-export.

Volg hiervoor de onderstaande stappen:

1. Ga naar Kalenders > Gebeurtenissenkalender en klik op Exporteren.
  2. Selecteer vervolgens het Type kalender dat je wilt exporteren, en de Afdeling.
    Tip:
    als je sollicitatiegesprekken aan je kalender wilt toevoegen, selecteer je Werving & Selectie als type kalender om alle sollicitatiegesprekken te exporteren of Mijn kalender om alleen gesprekken te exporteren waaraan je deelneemt.
  3. Klik dan op Link aanmaken.
  4. Klik op Kopiëren om de aangemaakte iCal-link te kopiëren die je dan kunt invoegen in je externe bedrijfskalender.
  5. Klik op Sluiten.

Opmerkingen
▶︎ De kalender Werving & Selectie kan alleen worden bekeken door medewerkers die toegang hebben tot deze kalender. Lees meer over Toegang tot de kalender configureren en beheren.
▶︎  De kalender Werving & Selectie bevat alle sollicitatiegesprekken met de status Gecreëerd of Gepland
▶︎ Mijn kalender bevat alleen sollicitatiegesprekken met de status Gepland.

De iCal-link toevoegen aan je externe kalender

Google Agenda

Volg deze stappen om de Personio-kalender te integreren en automatisch te synchroniseren met je Google-agenda:

1. Open je Google-agenda.
  2. Klik op Andere agenda's toevoegen > Via URL.
  3. Plak de URL die je zojuist uit je Personio-kalender gekopieerd hebt.
  4. Klik op Agenda toevoegen.

De externe kalender wordt dan regelmatig gesynchroniseerd met de gegevens van je Personio-kalender.

Apple-agenda

Volg deze stappen om de Personio-kalender te integreren en automatisch te synchroniseren met je Apple-agenda:

1. Open je Apple-agenda.
  2. Klik op Archief > Nieuw agenda-abonnement....
  3. Plak de URL die je zojuist uit je Personio-kalender gekopieerd hebt.
  4. Klik op Abonneer.
  5. Stel in hoe vaak je de Personio-kalender wilt synchroniseren met je Apple-agenda.

De externe kalender wordt dan regelmatig gesynchroniseerd met de gegevens van je Personio-kalender.

Outlook

Volg deze stappen om de Personio-kalender te integreren met Outlook:

1. Open je Outlook-agenda.
  2. Klik op Agenda toevoegen > Abonneren via internet.
  3. Plak de URL die je zojuist uit je Personio-kalender gekopieerd hebt.
  4. Klik op Importeren.

De externe kalender wordt dan regelmatig gesynchroniseerd met de gegevens van je Personio-kalender.