Authenticatie in twee stappen instellen voor specifieke medewerkersrollen

Om de gegevens die je in Personio hebt opgeslagen het beste te beschermen tegen toegang door onbevoegden, kun je via Instellingen > Medewerkers > Medewerkersrollen voor iedere medewerkersrol authenticatie in twee stappen inschakelen door een specifieke rol te kiezen en op Beveiliging te klikken.

Let op: Als authenticatie in twee stappen is ingeschakeld voor een medewerkersrol, moeten alle medewerkers die aan die rol zijn toegewezen naast hun e-mailadres en wachtwoord (eerste stap: kennis) ook een token dat op hun mobiele apparaat wordt gegenereerd (tweede stap: bezit) invoeren wanneer ze inloggen.

Je medewerkers moeten deze stappen volgen om authenticatie in twee stappen in te schakelen:

1. Download de app Google Authenticator op je mobiele telefoon.
  2. Open de app.
  3. Ga naar Personio op domeinnaam.personio.com/login en log in met je e-mailadres en wachtwoord.

4. Er wordt dan een barcode gegenereerd. Selecteer in de app Barcode scannen en richt je camera op de barcode op het computerscherm.

5. Voer de gegenereerde token in de app Google Authenticator in.

Dit activeert je apparaat en schakelt authenticatie in twee stappen in.

Tip: Als je de app Google Authenticator naar een nieuw apparaat wilt verplaatsen, vind je alle benodigde informatie hier.