Wervingscategorieën configureren en gebruiken

In dit artikel wordt beschreven hoe je functies in categorieën kunt indelen. Je kunt wervingscategorieën gebruiken om verschillende sollicitatieprocedures in kaart te brengen, je openstaande vacatures duidelijk weer te geven en automatische ontvangstbevestigingen te sturen. Hieronder lees je meer over het configureren en optimaal benutten van wervingscategorieën.

Wervingscategorieën maken

Volg de onderstaande stappen om een categorie aan te maken:

1. Ga naar Instellingen > WERVING & SELECTIE > Werving & selectie > Categorieën.
    2. Voer de naam van de categorie in het tekstveld Nieuwe wervingscategorie toevoegen in en klik op het plusteken plus-icon.png. Je kunt bijvoorbeeld categorieën maken voor het type dienstverband (bijv. fulltime en parttime), het ervaringsniveau (bijv. junior of senior) of de afdeling (bijv. marketing of IT).
    3. Klik op Bewerken en voeg zoveel Wervingsfases toe als je nodig hebt voor een bepaalde categorie. Je kunt de fases verslepen om de volgorde aan te passen.

Lees voor meer informatie over fases ons artikel Wervingsfases configureren.

Let op: Als je geen fases aan een categorie toewijst, worden standaard alle fases toegepast.

4. Klik op Opslaan om het proces te voltooien.

Tip: Je kunt een extra categorie maken met de naam talentenpool waarin je alle kandidaten zet die je eventueel voor toekomstige functies in aanmerking wilt nemen.

Automatische e-mailreacties opzetten per categorie

Met de add-on Productivity Plus kun je automatische e-mailberichten naar kandidaten sturen om te bevestigen dat je hun sollicitatie hebt ontvangen. Deze ontvangstbevestigingen kunnen voor elke categorie afzonderlijk worden geconfigureerd. Volg hiervoor deze stappen:

1. Ga naar Instellingen > WERVING & SELECTIE > Werving & Selectie > Categorieën, selecteer de betreffende categorie en klik op Bewerken.
  2. Geef bij Autoresponder aan of kandidaten een automatische ontvangstbevestiging moeten ontvangen als ze solliciteren via het sollicitatieformulier en/of via e-mail.
  3. Selecteer een e-mailsjabloon dat je eerder hebt aangemaakt als Autoresponder-sjabloon en kies de e-mailhandtekening van een medewerker als de Handtekening voor autoresponder.
  4. Klik op Opslaan om de wijzigingen op te slaan.

Bekijk ons artikel Stap 2: E-mailcommunicatie met kandidaten instellen voor meer informatie over e-mailvoorkeuren in Personio.

Wervingscategorieën op de carrièrepagina

Je kunt gepubliceerde vacatures per categorie groeperen op je Personio-carrièrepagina, zodat kandidaten vacatures gemakkelijker kunnen vinden. Ga naar Instellingen > WERVING & SELECTIE > Werving & Selectie > Carrièrepagina > Instellingen carrièrepagina en selecteer onder Functies groeperen per in het vervolgkeuzemenu Categorie.

Je kunt ook een filter activeren op de Personio-carrièrepagina, zodat kandidaten vacatures op categorie kunnen filteren. Klik onder Functiefilters op Filter toevoegen en selecteer Categorie.

Opmerking: Als je functiefilters gebruikt, is het groeperen van functies niet meer van toepassing.

Lees voor meer informatie over het integreren van vacatures in je Personio-carrièrepagina ons artikel Stap 5: De Personio-carrièrepagina instellen.