Een SMTP-verbinding instellen tussen Personio en veelgebruikte e-mailproviders

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je een SMTP-verbinding (Simple Mail Transfer Protocol) instelt tussen Personio en de meest gebruikte e-mailproviders: Google Apps en Microsoft Office 365.

Opmerking: We raden je aan om je IT-afdeling te betrekken bij het configureren van de SMTP-instellingen.

Je SMTP-server verbinden met de Personio-mailbox

Als je e-mails vanuit Personio wilt versturen met het wervingsadres van je bedrijf als afzenderadres voor uitgaande e-mails, moet je eerst je SMTP-server verbinden met de mailbox van Personio. Lees het artikel E-mails versturen vanaf de SMTP-server van je bedrijf voor meer informatie over de vereiste instellingen om e-mails vanuit Personio te verzenden via de SMTP-server van je bedrijf.

Vereisten voor het instellen van een SMTP-verbinding tussen Personio en Google Apps

Authenticatie

Voordat je een SMTP-verbinding met Personio instelt, moet je zorgen dat de toegang tot het gewenste account via minder goed beveiligde apps geactiveerd is.

Poorten

• 465 met SSL
  • 587 met TLS

SMTP-server

Je gebruikt de SMTP-server van Gmail (smtp.gmail.com) om je eigen e-mailaccount van Google te verbinden met Personio. Met deze optie kun je e-mails versturen naar iedereen binnen of buiten je domein.

Opmerkingen
▶︎ De SMTP-relayservice van G Suite (smtp-relay.gmail.com) is niet compatibel met Personio omdat een of meer statische IP-adressen vereist zijn.
▶︎ De beperkte SMTP-server van Gmail (aspmx.I.google.com) is niet compatibel met Personio omdat berichten alleen binnen Gmail kunnen worden verzonden.

Lees voor meer informatie het Google Workspace-artikel E-mails sturen via een printer, scanner of app en het Gmail-artikel Gmail controleren via andere e-mailplatforms

Vereisten voor het instellen van een SMTP-verbinding tussen Personio en Microsoft Office 365

Authenticatie

Controleer of je Geverifieerde SMTP hebt geactiveerd in je Microsoft Office 365-account. Lees voor meer informatie over het activeren van Geverifieerde SMTP dit Microsoft Exchange Online-artikel (in het Engels).

Postvak

Je hebt een gelicentieerd Microsoft Office 365-postvak nodig dat je kunt gebruiken om e-mails te versturen. Lees voor meer informatie dit Microsoft Exchange Online-artikel (in het Engels).

Poorten

Opmerking: Zorg dat de poort niet geblokkeerd is in je netwerk.

• Poort 587 met TLS (aanbevolen) of
  • Poort 25 met TLS

Tip: Sommige netwerkfirewalls of internetproviders blokkeren poorten. Dat is vaak het geval met poort 25.

SMTP-server

Gebruik clientverzending (smtp.office365.com) om Microsoft Office 365 te koppelen met Personio via SMTP. Deze optie ondersteunt de meeste gebruiksscenario's en is het gemakkelijkst in te stellen.

Opmerkingen
▶︎ Directe verzending:
omdat Personio een toepassing is die e-mails als externe provider verzendt, wordt de verbinding met deze Microsoft Office-versie niet ondersteund.
▶︎ SMTP-relay: omdat Personio een toepassing is die e-mails als externe provider verzendt, wordt de verbinding met deze Microsoft Office 365-versie niet ondersteund.

Een SMTP-verbinding instellen tussen Personio en andere providers

Als je Microsoft Exchange Server of andere intern gehoste opties gebruikt, zijn de SMTP-instellingen zeer gevarieerd en worden ze verschillend geconfigureerd, afhankelijk van de SMTP-server. Volg de onderstaande richtlijnen als je SMTP-verbindingen tussen Personio en die providers instelt.

TLS-encryptie

Controleer of je server het encryptieprotocol TLS en STARTTLS ondersteunt (in sommige gevallen moet deze instelling geactiveerd worden).

Poorten

• 25: meestal geblokkeerd
  • 2525: meestal niet ondersteund

Lees ons artikel Stap 2: E-mailcommunicatie met kandidaten instellen voor meer informatie over het configureren van e-mailinstellingen.