Pakketten selecteren en facturen bekijken

In dit artikel beschrijven we hoe je je factureringsgegevens opslaat en je abonnement bewerkt. Je kunt ook meer functies aan je abonnement toevoegen en eerdere facturen en creditnota's bekijken. De betreffende instellingen zijn te vinden in de sectie Pakket & Facturatie.

Ga naar Instellingen > Support > Pakket & Facturatie.

Abonnement

1. Selecteer je bedrijfsgrootte

Gebruik het vervolgkeuzemenu om te selecteren hoeveel medewerkers je in Personio gaat beheren.

2. Selecteer je pakket

Kies uit de pakketten Essential, Professional en Enterprise. De prijs voor elk pakket hangt af van het aantal medewerkers dat je wilt beheren. Het geselecteerde pakket is in blauw gemarkeerd en staat ook in een blauw kader bovenaan de pagina.

3. Selecteer je optie voor Werving & selectie

Vervolgens kies je een van de beschikbare wervingsopties en bepaal je hoeveel vacatures je tegelijkertijd wilt kunnen publiceren. Je kunt kiezen tussen Werving & Selectie optie S, Werving & Selectie optie M en Werving & Selectie optie L.

4. Selecteer add-ons

Optimaliseer je Personio-pakket met add-ons. Je hebt de keuze tussen Productivity Plus, Customization Plus en Automation Plus, en je kunt verschillende add-ons combineren naargelang je specifieke behoeften. De add-on Productivity Plus biedt ook de mogelijkheid om een onbeperkt aantal elektronische handtekeningen per maand te boeken voor medewerkersdocumenten en aanbiedingen aan kandidaten. Klik hier voor meer informatie over add-ons.

Betalingsgegevens

Factuuradres

Zorg ervoor dat je hier alle nodige gegevens correct invult, zodat Personio de juiste facturen voor je aanmaakt. Vul alle velden in en klik op Bijwerken om het proces af te ronden.

Let erop dat je voor btw-doeleinden geen landcodes hoeft in te voeren. Je hoeft alleen het btw-identificatienummer in te voeren. Als je geen btw-identificatienummer hebt, ga dan naar de sectie Vind antwoorden in Personio via Help > Support en updates > Vind antwoorden en neem contact met ons op, zodat we je een correcte factuur kunnen bezorgen.

Betalingsmethoden

Overzicht van beschikbare betalingsmethoden

Europees incassosysteem
  • Maandelijkse betaling
  • Jaarlijkse betaling
  • Betalingen voor multiposting
Creditcard
  • Maandelijkse betaling
  • Betalingen voor multiposting
Factuur
  • Jaarlijkse betaling

Betaling via Europese incasso

Voor alle maandelijkse en jaarlijkse factureringsperiodes en/of de functie voor betaalde vacatures in Personio moet je een geldige betalingsmethode in je account opslaan. We bevelen standaard Europese incasso aan, zodat je je betalingen in Personio kunt automatiseren.

Zo hoef je geen tijdrovende handmatige overschrijvingen uit te voeren of herhaalde verzoeken af te handelen om creditcardbetalingen te verifiëren. Je hoeft alleen een naam, een geldig e-mailadres voor facturen en het IBAN-nummer op te geven van de rekening waarvan het bedrag moet worden afgeschreven. Je moet ook een factuuradres opgeven. Klik op het selectievakje om akkoord te gaan met de huidige Algemene voorwaarden en bevestig dat je gemachtigd bent om een Europese incasso aan te maken. Klik op Opslaan om het proces af te ronden.

Je ontvangt dan een bevestigingsmail op het e-mailadres dat je eerder hebt opgegeven. Twee dagen voor een automatische afschrijving van je rekening ontvang je nog een e-mailnotificatie.

Je kunt de Europese incasso op elk moment stopzetten. Klik hiervoor op de link in de bevestigingsmail of ga naar de sectie Vind antwoorden in Personio via Help > Support en updates > Vind antwoorden en neem contact op met onze klantenservice.

Maandelijkse betaling per creditcard

Je kunt ook een geldige creditcard opslaan voor maandelijkse betalingen. Klik op het tabblad Creditcard en voer de creditcardgegevens in. Klik vervolgens op Opslaan om het proces af te ronden.

Volgens de EU-richtlijn inzake sterke cliëntauthenticatie (SCA) mogen banken creditcardhouders om een specifieke authenticatie vragen voordat zij online creditcardtransacties uitvoeren. Als een door Personio geïnitieerd betalingsproces moet worden geauthenticeerd, biedt Personio twee verschillende mogelijkheden:

1. Als je bij Personio bent ingelogd op het moment dat de transactie wordt geïnitieerd, opent Personio een dialoogvenster voor authenticatie waarin je de betaling onmiddellijk kunt goedkeuren.
  2. Als je niet bij Personio bent ingelogd op het moment dat de transactie wordt geïnitieerd, kan het systeem het factuurbedrag niet automatisch op je creditcard in rekening brengen. In dat geval zal de eerste betaalpoging mislukken en zal Personio een e-mailnotificatie sturen naar het e-mailadres voor facturen dat in je account is opgeslagen. Deze notificatie beschrijft de reden van de fout en bevat een link waarmee je de betaling direct kunt authenticeren.

Voor creditcardbetalingen is het essentieel dat je een recent, geldig e-mailadres voor facturen opslaat in de sectie Factuuradres.

Jaarlijkse betaling per factuur

Als je kiest voor een jaarlijkse factureringsperiode maar geen gebruik wilt maken van Europese incasso's, kan Personio een factuur opstellen voor de abonnementskosten. Betaalde vacatures zullen nog steeds per creditcard worden afgerekend.

Als je wilt overschakelen op jaarlijkse facturering, ga dan naar de sectie Vind antwoorden in Personio via Help > Support en updates > Vind antwoorden en neem contact op met ons op. Klik hier voor meer informatie.

Verwerkersovereenkomst (VWO)

De VWO vormt de basis voor de verwerking van persoonsgegevens.
Klik hier voor meer informatie over de VWO.
Hier vind je ook extra onderdelen van het contract, zoals informatie over technische en organisatorische maatregelen (TOM), toeleveranciers en bevoegde personen voor het geven van instructies.

Facturen

Deze sectie bevat alle facturen die Personio aanmaakt voor je maandelijkse abonnementskosten (alleen voor maandelijkse betalingen) of voor het plaatsen van vacatures. Hier kun je je huidige betalingsstatus controleren en eventuele openstaande betalingen autoriseren door op de knop Nu betalen te klikken. Facturen voor je maandelijkse abonnementskosten worden ook naar het e-mailadres gestuurd dat je hebt opgegeven voor de facturering.

Creditnota's

Klik op het tabblad Creditnota's om de creditnota's (indien van toepassing) te bekijken die je van Personio hebt gekregen.