Een aanbod doen met een contract

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je in Personio een werkaanbod met contractdocument kunt aanmaken voor succesvolle kandidaten, en dit aanbod naar de kandidaat kunt sturen. Als je de add-on Productivity Plus niet hebt, kun je een aanbod doen zonder contract.

Een aanbod aanmaken met een contract

Als je de add-on Productivity Plus hebt, kun je een contractdocument toevoegen aan een aanbod. Het contractdocument wordt opgesteld aan de hand van een documentsjabloon. Volg hiervoor de onderstaande stappen:

1. Ga naar Werving & selectie > Sollicitaties, en selecteer de sollicitatie van de kandidaat.
  2. Ga naar het tabblad Aanbod en klik op Nieuw aanbod.
  3. Selecteer vervolgens Aanbod met contractdocument.
  4. Selecteer onder Sjabloon voor contractdocument het gewenste contractsjabloon uit de vervolgkeuzelijst.
  5. Vul dan de details van je aanbod in. De velden worden gedefinieerd aan de hand van de plaatshouders die je in je contractsjabloon hebt gebruikt. Klik op Preview van document weergeven om een voorbeeld van het contractsjabloon te bekijken.

Tip: je kunt ook een aanvullend document toevoegen. Alle gerelateerde sjablonen moeten eerder al geüpload zijn in de categorie Arbeidsovereenkomsten via Instellingen > Medewerkers > Documenten. Lees meer over het configureren van documentcategorieën en het toevoegen van sjablonen.

6. Klik op Opslaan en doorgaan.

Er verschijnt nu een overzicht van het aanbod met de aanmaakdatum en de status Gecreëerd, en je kunt het contractdocument downloaden als een PDF-bestand. Lees meer over het beheren van een aanbod en de fases ervan.

Het aanbod naar de kandidaat sturen

Je hebt de volgende mogelijkheden om de kandidaat op de hoogte te brengen van het aanbod:

Contractdocument met eSignature verzenden

Doe een aanbod aan je kandidaat en laat het contractdocument elektronisch ondertekenen door alle partijen. Dit is een snelle, eenvoudige en veilige manier om contractdocumenten te verwerken. Ontdek hoe je je aanbiedingsproces kunt optimaliseren door gebruik te maken van elektronische handtekeningen.

1. Selecteer in de vervolgkeuzelijsten wie het contract moet ondertekenen.
  2. Selecteer de taal van de standaardmail die naar alle partijen zal worden gestuurd.
  3. (Optioneel) Voeg een bericht toe dat zal worden toegevoegd aan de standaardmail.
  4. Klik op Aanbod verzenden.

Het aanbod zal de status In behandeling krijgen, met een melding dat er nog op handtekeningen wordt gewacht.

Contractdocument als e-mailbijlage verzenden

Doe een aanbod en stuur het contract als een normale e-mailbijlage.

Tip: Je kunt deze optie ook gebruiken om het aanbod naar de kandidaat te sturen zonder het contractdocument. Hiervoor hoef je alleen maar het contractdocument uit de bijlagen te verwijderen.

1. Selecteer een e-mailsjabloon uit de vervolgkeuzelijst of stel handmatig een e-mail op voor de kandidaat.
  2. De aangemaakte documenten worden automatisch als PDF toegevoegd in de bijlages.
    Tip:
    Het selectievakje voor de bijlage kan eventueel worden uitgevinkt.
  3. Gebruik het veld Sleep hier bestanden naartoe om ze te uploaden om eventueel extra documenten aan je e-mail toe te voegen.
  4. Klik daarna op E-mail verzenden.

De status van het aanbod verandert in In behandeling. De verzonden e-mail verschijnt op het tabblad Berichten van het kandidaatprofiel.

Contractdocument niet verzenden

Doe een aanbod en overhandig het contract persoonlijk. Het document zal niet met de kandidaat worden gedeeld en er zal geen bericht worden verzonden. Klik op Niet verzenden om het aanbod naar de fase In behandeling te verplaatsen.

Je kunt het contractdocument op elk moment bekijken en downloaden. Klik hiervoor op Aanbodgegevens weergeven en download de aangemaakte PDF-bestanden. Je kunt de bestanden ook bekijken via application-documents_nl.png Documenten sollicitant.

Let op: De sollicitatie wordt niet automatisch naar de fase Aanbod verplaatst. Dit moet handmatig worden gedaan. Lees meer over kandidaten van de ene naar de andere fase verplaatsen.

Het aanbod accepteren en een medewerkersprofiel aanmaken

Zodra een kandidaat het aanbod heeft geaccepteerd, klik je op Aanbod geaccepteerd. Als de functie meerdere openstaande vacatures heeft, kun je kiezen of je een vacature wilt invullen en sluiten. Klik dan op Kandidaat aanstellen.

Tip: Als alle vacatures voor een functie zijn ingevuld, kun je de functie archiveren.

Een nieuw medewerkersprofiel met de status Onboarding wordt automatisch aangemaakt en ingevuld met de attributen Voornaam, Achternaam en Functie, alsook de systeemplaatshouders die in het documentsjabloon werden geconfigureerd. Lees meer over vooraf gedefinieerde systeemplaatshouders in documentsjablonen.