Medewerkers toevoegen

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je in vier stappen nieuwe medewerkers aanmaakt in Personio.

Als je een nieuwe medewerker wilt aanmaken, ga dan naar Medewerkers > Medewerkerslijst en klik op de knop Medewerker toevoegen Add-Employee_nl.png in de rechterbovenhoek.

1. Openbaar profiel

1. Vul eerst de voor- en achternaam van de nieuwe medewerker in. Deze twee velden zijn verplicht om door te gaan naar de tweede stap. Bij Geslacht kun je kiezen uit Man, Vrouw, Divers en Niet gedefinieerd, of je kunt het veld leeg laten.
  2. Je kunt ook een e-mailadres, dochteronderneming (indien van toepassing), kantoor, afdeling en functie voor de nieuwe medewerker toevoegen.
  3. Vervolgens geeft Personio je de mogelijkheid om inloggegevens voor Personio en een uitnodigingsmail naar de nieuwe medewerker te sturen.
  4. Klik op Volgende om naar stap 2 te gaan.

2. HR-informatie

In deze stap kun je belangrijke persoonlijke informatie over de nieuwe medewerker toevoegen.

1. Voer de aanstellingsdatum, de duur van de proeftijd of de einddatum van het contract, het soort dienstverband, de leidinggevende, het aantal uur per week en de kostenplaats in.

Opmerking Op basis van de in de eerste stap geselecteerde afdeling wordt het aantal uur per week weergegeven ten opzichte van 100%. Lees meer over het aanpassen van de werkuren van een afdeling.
  2. Als je meer dan één kostenplaats hebt geselecteerd, vul dan het percentage van de werktijd van de medewerker in die aan elke kostenplaats is toegewezen.
  3. Klik op Volgende om naar stap 3 te gaan.

3. Medewerkersrollen

1. Klik in de derde stap op alle medewerkersrollen die je wilt toewijzen aan de nieuwe medewerker.

Let op: Nieuwe medewerkers krijgen standaard de rol {}Alle medewerkers{} toegewezen. Je kunt echter aanvullende rollen toewijzen.
  2. Klik op Volgende om naar stap 4 te gaan.

4. Sjablonen

1. In stap 4 selecteer je het onboarding-sjabloon*, het werkrooster (inclusief de geldigheidsdatum) en de verlofregeling voor de nieuwe medewerker.

Let op: Nieuwe medewerkers krijgen automatisch het standaard werkrooster toegewezen, tenzij je een ander rooster selecteert. Lees voor meer informatie over werkroosters ons artikel Stap 5: Werkroosters configureren en toewijzen.
  2. Klik op Opslaan om de nieuwe medewerker toe te voegen.

* Het gedeelte {}Onboarding{} is alleen beschikbaar voor Professional en hogere abonnementen.