Medewerkers toevoegen

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je in vier stappen nieuwe medewerkers aanmaakt in Personio.

Als je een nieuwe medewerker wilt aanmaken, ga dan naar Medewerkers > Medewerkerslijst en klik op de knop Medewerker toevoegen Add-Employee_nl.png in de rechterbovenhoek.

1. Persoonlijke informatie

1. Vul eerst de voor- en achternaam van de nieuwe medewerker in. Deze twee velden zijn verplichte informatie.
  2. Je kunt ook een e-mailadres toevoegen.
  3. Vervolgens geeft Personio je de mogelijkheid om inloggegevens voor Personio en een uitnodigingsmail naar de nieuwe medewerker te sturen.

2. HR-informatie

In deze stap kun je belangrijke persoonlijke informatie over de nieuwe medewerker toevoegen.

1. Selecteer het team, de afdeling, het kantoor, de leidinggevende en de dochteronderneming.
  2. Voer de aanstellingsdatum, de duur van de proefperiode of de einddatum van het contract, en de kostenplaats in.

Opmerking: Op basis van de geselecteerde afdeling wordt het aantal uur per week weergegeven ten opzichte van 100%. Lees meer over het aanpassen van de werkuren van een afdeling.

3. Als je meer dan één kostenplaats hebt geselecteerd, vul dan het percentage van de werktijd van de medewerker in die aan elke kostenplaats is toegewezen.

3. Sjablonen toewijzen

1. Hier selecteer je het onboarding-sjabloon*, het werkrooster (inclusief de geldigheidsdatum) en de verlofregeling voor de nieuwe medewerker.
  2. Selecteer een werkrooster.

Opmerking: Lees voor meer informatie over roosters ons artikel Stap 5: Werkroosters configureren en toewijzen.

* Het gedeelte {}Onboarding{} is alleen beschikbaar voor Professional en hogere abonnementen.