Systeemrapporten configureren

In het volgende artikel worden de verschillende mogelijkheden toegelicht om systeemrapporten in Personio te configureren volgens je individuele behoeften.

Klik hier om te weten te komen hoe je in Personio gepersonaliseerde rapporten maakt.

Periode

Je kunt de relevante periode definiëren. Afhankelijk van het rapport dat je wenst te genereren, wordt de periode gedefinieerd door datum, maand en jaar, of door maand en jaar alleen.

Groepen

Er zijn verschillende mogelijkheden om je gegevens te groeperen. Je kunt de resultaten groeperen op basis van een of twee attributen van het type Lijst van opties, bijvoorbeeld Afdeling of Afdeling/Kantoor. Als alternatief kun je gegevens groeperen op door de gebruiker gedefinieerde attributen van het type Lijst van opties . Selecteer de groep Medewerkers om de gegevens voor elke medewerker afzonderlijk weer te geven.

Filters

Je kunt een willekeurig aantal attribuutfilters combineren om je selectie te beperken.

• Voor vooraf ingestelde attributen van het type Tekstveld, zoals Voornaam, kun je de filter instellen op is gelijk aan of is niet gelijk aan.
  • Voor zowel vooraf ingestelde als aangepaste attributen van de types Lijst van opties of Tags, zoals Afdeling of Afwezigheidstype, kun je aanvullend de opties een van of niet een van selecteren.
  • Voor zowel vooraf ingestelde als aangepaste attributen van het type Aantal, zoals Uren per week, zijn de beschikbare filteropties lager dan, groter dan, lager dan of gelijk aan, groter dan of gelijk aan, is gelijk aan, is niet gelijk aan. Gebruik het derde invoerveld om een getal op te geven.
  • Voor zowel vooraf ingestelde als aangepaste attributen van het type Datum , zoals Aanstellingsdatum, zijn de enige beschikbare filteropties lager dan, groter dan, lager dan of gelijk aan, of groter dan of gelijk aan. Gebruik het derde invoerveld om een datum op te geven.

Om een ongewenste filter te verwijderen, klik je op de kleine x ernaast.

Als je klaar bent met het configureren van je systeemrapport, klik je op Toepassen om de resultaten te genereren.

De URL in je browser wordt automatisch aangepast op basis van je filterinstellingen. Je kunt deze URL opslaan als bladwijzer en gebruiken om het rapport opnieuw te openen met dezelfde filterinstellingen.

De knop Acties

Je kunt je systeemrapport exporteren naar een Excel-spreadsheet (.xlsx). Klik hiervoor rechtsboven in het venster op de knop Acties en kies Exporteren.

Je kunt de knop Acties ook altijd gebruiken om bestaande systeemrapporten bij te werken met de meest recente gegevens. Afhankelijk van de grootte van je dataset heeft Personio tussen de 5 en 10 minuten nodig om alle gegevens te laden en het volledige rapport te vernieuwen.

Sommige systeemrapporten hebben twee extra opties:

Diagramtype

Kies tussen een staafdiagram of een lijndiagram. Je hoeft het diagramtype niet op te slaan. De instelling wordt meteen toegepast.

Legenda weergeven

Gebruik deze optie om een legenda weer te geven onder het diagram.

Klik hier voor een overzicht en uitleg van alle systeemrapporten die beschikbaar zijn in Personio.