Kandidaatgegevens importeren

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je bestaande kandidaatgegevens aan Personio kunt toevoegen door een Excel-bestand te importeren of met behulp van cv-parsing. Je kunt kandidaten ook handmatig in het systeem invoeren. Lees meer over hoe je sollicitaties overbrengt naar de wervingstool van Personio.

Let op: Je moet beheerdersrechten hebben om kandidaatgegevens te importeren.

In bulk importeren met een Excel-sjabloon

Met een bulkupload van bestaande kandidaatgegevens kun je de gegevens van een willekeurig aantal kandidaten via een Excel-bestand in Personio importeren. Personio maakt automatisch kandidaatprofielen aan na het importeren en wijst ze toe aan de relevante functies. Dit bespaart je veel tijd en moeite, vooral wanneer je met grote datasets werkt. Ga als volgt te werk om gegevens te importeren.

1. Noteer de kandidaatgegevens in de Excel-sjabloon

Bereid eerst het importbestand voor zoals hieronder beschreven.

1. Excel-download: bereid je gegevens voor om kandidaatgegevens te importeren. Gebruik de overeenkomstige Excel-sjabloon, dat je aan de rechterkant kunt downloaden. Elke lijn in de sjabloon moet worden gebruikt voor één kandidaat.
  2. Voorbereiding van de gegevens: vul je kandidaatgegevens in de juiste kolommen in.
    ▶︎ Verplichte kolommen: voornaam, achternaam, e-mail, functie, status
    ▶︎ Aanbevolen kolommen: wervingskanaal, sollicitatiedatum [formaat: DD.MM.JJJJ], sollicitatietags
    ▶︎ Optionele kolommen: datum van uitsluiting [formaat: DD.MM.JJJJ], reden van uitsluiting, opmerking bij uitsluiting, opmerkingen, verjaardag

Je kunt ook andere aangepaste kandidaatattributen zoals salarisverwachtingen of de vroegst mogelijke begindatum aan het Excel-bestand toevoegen.

Let op: voor een succesvolle upload moeten deze kandidaatattributen eerst in Personio worden aangemaakt.

3. Gegevenscontrole: controleer of je gegevens volledig zijn en geen fouten bevatten. Het is heel belangrijk dat je kandidaatgegevens correct zijn opgemaakt en dezelfde namen hebben als in in Personio.

2. Importeer het Excel-bestand in Personio

Importeer de kandidaatgegevens zodra je alle voorbereidende stappen hebt doorlopen. Ga daarvoor als volgt te werk:

1. Het bestand uploaden: upload het bestand met de kandidaatgegevens in het gedeelte Importen van je Personio-account. Selecteer het bestandstype Massa-upload van sollicitanten. Personio ondersteunt het importeren van de bestandsformaten .csv, .xls of .xlsx. Klik op Volgende om verder te gaan met het importeren.
  2. Configureer de kolommen: wijs in de volgende stap de kolommen van je Excel-bestand toe aan de bijbehorende attributen die zijn opgeslagen in Personio.

Let op: de woorden Fase en Status worden beide gebruikt om aan te geven in welke fase een kandidaat zich momenteel bevindt binnen het wervingsproces. Tijdens het uploaden van kandidaatgegevens moet je echter het attribuut Status selecteren, zodat de upload correct verloopt.

3. Preview van de import bekijken: klik op Volgende om een preview van de import in Personio te bekijken. Als er foutmeldingen worden weergegeven, kun je de import eenvoudig annuleren en de relevante problemen in het bestand oplossen. Klik vervolgens op Importeren om de import van gegevens te starten.

We helpen je graag bij het importeren van je gegevens. Als je van plan bent om een import uit te voeren en onze hulp nodig hebt, ga dan naar de sectie Vind antwoorden in Personio via Help > Support en updates > Vind antwoorden en neem contact op met onze klantenservice.

Kandidaten in bulk importeren met cv-parsing

Tip: in plaats van een Excel-sjabloon te gebruiken, kun je cv-parsing gebruiken om tegelijkertijd informatie uit maximaal 25 cv's van kandidaten te halen en deze automatisch in Personio in te voeren.

Je vindt een gedetailleerde gids voor het handmatig aanmaken van een of meer kandidaatprofielen met behulp van cv-parsing in ons Helpcentrum-artikel Cv-parsing: handmatig kandidaatprofielen aanmaken met behulp van cv's