Vacatures promoten

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je snel en eenvoudig vacatures publiceert op je Personio-carrièrepagina, ze promoot op externe jobboards en trackinglinks gebruikt voor externe wervingskanalen. Deze opties besparen je veel tijd en werk. Je kunt ook een overzicht krijgen van al je vacatures en bijhouden waar je sollicitaties vandaan komen.

Vacatures publiceren op de Personio-carrièrepagina

Volg deze stappen om een vacature op je Personio-carrièrepagina te plaatsen:

1. Ga naar Werving & selectie > Functies en klik op Details weergeven bij de relevante vacature.
  2. Ga naar het tabblad Omschrijving en klik op Bewerken . Zorg ervoor dat alle functiegegevens correct zijn ingevuld in alle talen waarin je de vacature wilt publiceren. Velden waar Verplicht bij staat, moeten altijd worden ingevuld voor het plaatsen van vacatures via Personio.
  3. Klik vervolgens op Opslaan om de door jou aangebrachte wijzigingen op te slaan.
  4. Als je klaar bent, klik je op Publiceren. De vacature wordt dan onmiddellijk gepubliceerd op je Personio-carrièrepagina onder mijnaccount.jobs.personio.de.

Tip: Gebruik de filterfunctie om alleen de vacatures in het tabblad Functies weer te geven die voor jou relevant zijn, zoals die waarvoor je weergave- of bewerkingsrechten hebt. Je hebt ook de mogelijkheid om te filteren op categorie en functie om je selectie te verfijnen.

Let op: Als je de tekst verwijdert van het tabblad Omschrijving van de functie, verandert de status van de vacature in Concept en wordt deze niet meer weergegeven op je Personio-carrièrepagina.

Vacatures die op de Personio-carrièrepagina worden geplaatst, registreren automatisch de reacties van kandidaten. Daar zijn geen verdere instellingen voor nodig. Voor alle sollicitaties die via je Personio-carrièrepagina worden ontvangen, wordt in het profiel van de kandidaat het Kanaal weergegeven als Personio-carrièrepagina.

De Professional- en Enterprise-pakketten bieden de functionaliteit van een XML-interface. Als deze optie is ingeschakeld in Instellingen > WERVING EN SELECTIE > Werving en selectie > Carrièrepagina, kunnen gepubliceerde vacatures via XML worden geïntegreerd in de carrièrepagina van je bedrijf. Je kunt hier meer informatie vinden over het integreren van vacatures in je bedrijfswebsite via XML.

Vacatures publiceren op externe jobboards met behulp van de functie Multiposting

Volg deze stappen als je een vacature via Personio op externe jobboards wilt plaatsen (met de functie voor multiposting):

1. Ga naar Werving en Selectie > Functies en klik op Details weergeven bij de relevante vacature.
  2. Ga naar het tabblad Promotie. Het onderdeel Mijn vacatures toont een overzicht van reeds geplaatste vacatures op externe jobboards. Je kunt hier ook nieuwe vacatures toevoegen.
  3. Klik op Promoten voor een overzicht van alle beschikbare jobboards. Lees voor meer informatie ons artikel 'Multiposting van vacatures op externe jobboards'.
  4. Selecteer alle jobboards waarop je je vacature wilt publiceren en klik vervolgens op Volgende. Gebruik het voorbeeldvenster om de inhoud te bekijken die Personio naar de vacaturebank verzendt.
    Houd er rekening mee dat, afhankelijk van de jobboard, het ontwerp van de vacature mogelijk wordt aangepast.
  5. Klik op Verder naar de kassa om je bestelling te controleren. Voltooi je bestelling door op Bestelling plaatsen te klikken. Klik hier voor een overzicht van alle jobboards die via Personio beschikbaar zijn.

Let op: zorg ervoor dat je betalingsgegevens zijn opgeslagen in je account onder Instellingen > SUPPORT> Pakket & Facturatie > Betalingsgegevens zodat publicatiekosten via Personio kunnen worden afgerekend. Ook kun je hier al je facturen downloaden.

Tip: Als je al afzonderlijke raamcontracten met een jobboard hebt, kunnen deze rechtstreeks in Personio worden opgeslagen. Personio berekent dan geen extra kosten voor het betreffende jobboard en de facturering van de vacatures wordt geregeld tussen jou en het jobboard. Lees meer over het opslaan van raamcontracten.

Vacatures publiceren op externe jobboards met behulp van de functie Automatische publicatie

Automatische publicatie van vacatures is een functie die je op accountniveau kunt activeren, niet op vacatureniveau. Eenmaal geactiveerd, worden alle vacatures die op je Personio-carrièrepagina zijn gepubliceerd, automatisch gepubliceerd op een selectie van gratis internationale vacaturesites zonder dat jij verder iets hoeft te doen.

1. Om automatische publicatie van vacatures voor je account te activeren, ga je naar Werving en selectie > Functies > Details weergeven > Promotie. Klik onder Automatische publicatie op Functie activeren.
    Of ga naar Instellingen > WERVING EN SELECTIE > Werving en selectie > Promotie.
  2. Klik in het onderdeel Automatische publicatie op Jobboards selecteren en kies op welke vacaturebanken jouw gepubliceerde vacatures moeten worden geplaatst.
    Let op: je kunt geen jobboards selecteren zolang je niet aan de bovengenoemde vereisten voldoet.Settings-Recruiting-Promotion-Autoposting_nl.png
  3. Vervolgens kun je je wijzigingen opslaan en toepassen.

Om te zien welke jobboards zijn geconfigureerd voor een functie, ga je naar Werving & selectie > Functies > Details weergeven > Promotie. Klik op het venster voor Automatische publicatie om te zien op welke jobboards jouw functie automatisch wordt gepubliceerd. Zie dit artikel voor meer informatie over het automatisch publiceren van vacatures.

Trackinglinks gebruiken voor externe wervingskanalen

Als je een functie buiten Personio om op een externe jobboard plaatst (zonder de promotiefunctie van Personio te gebruiken), kun je bij de betreffende vacaturebank een trackinglink opslaan voor de vacature die je in Personio aangemaakt hebt. De tracking linkt kandidaten naar het Personio-sollicitatieformulier en stelt je in staat om bij te houden welk kanaal kandidaten hebben gebruikt om de vacature te bekijken. Je kunt deze informatie vervolgens gebruiken om de kanaalprestaties te analyseren.

Om een trackinglink voor een nieuw kanaal aan te maken, moet je eerst het kanaal aanmaken in Instellingen > WERVING EN SELECTIE > Werving en selectie > Kanalen.

Vervolgens kun je trackinglinks maken voor specifieke functies en kanalen.

1. Ga naar Werving & selectie > Functies > Details weergeven > Promotie.
  2. In het onderdeel Trackinglinks vind je een overzicht van alle eerder aangemaakte links voor de vacature en kun je trackinglinks toevoegen voor extra kanalen.
  3. Om een trackinglink toe te voegen, klik je op het plusteken, selecteer je het kanaal en klik je op Creëren om de link aan te maken.Recruiting-Promotion-Tracking-Links_nl.png
  4. Klik op het linkpictogram om de automatisch gegenereerde trackinglink te kopiëren.
  5. Sla de link vervolgens handmatig op de relevante jobboard op, zodat kandidaten toegang hebben tot jouw sollicitatieformulier en direct kunnen solliciteren door op de link te klikken.

Tip: Lees ons artikel Trackinglinks gebruiken voor externe wervingskanalen voor meer informatie en gedetailleerde instructies over het instellen van nieuwe wervingskanalen en het aanmaken en gebruiken van trackinglinks.

Kanaalprestaties

Je kunt zien welk kanaal het meest effectief is voor je vacatures door naar het gedeelte Kanaalprestaties in het tabblad Details van een functie te gaan.