Opties om je carrièrepagina aan Personio te koppelen

In dit artikel worden de verschillende opties toegelicht om je carrièrepagina te koppelen aan Personio, zodat je sollicitaties en kandidaatgegevens rechtstreeks in Personio kunt ontvangen en je het beheerproces voor kandidaten kunt stroomlijnen.

De onderstaande tabel geeft je een algemeen overzicht van de verschillende opties en wat je voor elk van hen dient te overwegen:

De Personio-carrièrepagina gebruiken

Als je kandidaten online wilt laten solliciteren, maar geen eigen carrièrepagina hebt, kun je gebruikmaken van de voorgedefinieerde carrièrepagina van Personio via jouwaccount-jobs.personio.de of jouwaccount-jobs.personio.com, die je kunt aanpassen aan je huisstijl.

Op deze pagina kun je met één klik vacatures publiceren die je in je Personio-account hebt opgeslagen. Wanneer kandidaten op je Personio-carrièrepagina solliciteren voor een vacature, krijgen ze een sollicitatieformulier te zien waar ze hun gegevens en alle relevante sollicitatiedocumenten moeten toevoegen. Voor alle sollicitaties via de Personio-carrièrepagina zal dan automatisch een kandidaatprofiel worden aangemaakt in Personio met alle verstrekte gegevens, en dit profiel wordt toegewezen aan de overeenkomstige functie.

Tip: Je kunt je Personio-carrièrepagina aanpassen aan je huisstijl. Meer informatie over de beschikbare opties vind je in ons artikel Stap 5: De Personio-carrièrepagina instellen.

Je eigen bedrijfscarrièrepagina gebruiken

Als je een bedrijfscarrièrepagina hebt, kun je deze eenvoudig koppelen aan je Personio-carrièrepagina of rechtstreeks aan je Personio-account. Er zijn drie manieren om kandidaatgegevens naar je Personio-account te sturen:

1. De Personio-carrièrepagina integreren in de carrièrepagina van je bedrijf via iFrame

Als je de Personio-carrièrepagina gebruikt, kun je die ook volledig in je eigen website integreren. Via een iframe kun je de Personio-carrièrepagina op een bepaalde plaats op je website weergeven en dus perfect in je huisstijl integreren.

Wanneer kandidaten op je bedrijfscarrièrepagina solliciteren voor een vacature, krijgen ze een sollicitatieformulier van Personio te zien waar ze hun gegevens en alle relevante sollicitatiedocumenten moeten toevoegen. Het resultaat is dat de kandidaat gedurende de sollicitatieprocedure op je website blijft en dat alle verstrekte gegevens en documenten naar Personio worden verzonden, waarna een kandidaatprofiel wordt aangemaakt dat aan de overeenkomstige functie wordt toegewezen.

Lees ons artikel Een Personio-carrièrepagina integreren via iFrame of een link voor meer informatie over hoe je de Personio-carrièrepagina kunt integreren via iFrame.

2. De Personio-carrièrepagina via XML in je eigen website integreren

Je kunt de vacatures die je in Personio beheert, overzetten naar je eigen website. De overdracht vindt automatisch plaats zodra de XML-interface van Personio is ingesteld. Op deze manier kun je je openstaande vacatures op je website tonen en heb je meer keuzevrijheid qua design en overgedragen informatie.

Tip: je hoeft je gegevens maar één keer in te voeren, waardoor je jezelf verder website-onderhoud bespaart.

Om te solliciteren, worden kandidaten doorgestuurd naar de carrièrepagina van Personio om een sollicitatieformulier in te vullen met hun gegevens en alle relevante sollicitatiedocumenten toe te voegen. Alle sollicitanten die het formulier hebben ingediend, krijgen vervolgens automatisch een kandidaatprofiel in Personio met de verstrekte gegevens, en worden aan de overeenkomstige functie toegewezen.

Lees ons artikel Vacatures van Personio integreren in je bedrijfswebsite via XML voor meer informatie over hoe je de Personio-carrièrepagina kunt integreren via XML.

3. Kandidaatgegevens verzenden via API

Als je alleen je eigen bedrijfscarrièrepagina wilt gebruiken zonder de Personio-carrièrepagina te activeren, kun je je kandidaatgegevens via API naar je Personio-account doorsturen. Zo kun je je functies en het sollicitatieformulier weergeven volgens je huisstijl. De vacatures die je in Personio aanmaakt, worden via de XML-interface automatisch doorgestuurd naar je eigen bedrijfscarrièrepagina.

Wanneer kandidaten voor een functie solliciteren, moet je hen een sollicitatieformulier bezorgen waar ze hun gegevens en alle relevante sollicitatiedocumenten kunnen toevoegen. Op deze manier wordt in Personio automatisch een kandidatenprofiel aangemaakt met de verstrekte gegevens, en worden de sollicitaties aan de overeenkomstige functie toegewezen.

Let op: de Personio API voor werving accepteert alleen kandidaten voor vacatures die in Personio zijn gepubliceerd.

Lees ons artikel De wervings-API van Personio voor meer informatie over hoe je de Personio-carrièrepagina kunt integreren via de API.

Let op: zorg ervoor dat je intern voldoende ontwikkelingsmogelijkheden hebt om de XML-interface en API op te zetten die nodig zijn om je eigen carrièrepagina te gebruiken. Onze Developer Hub bevat naast informatieve technische instructies ook uitgebreide documentatie over alle parameters en endpoints.