Eerste configuratie: werving & selectie

Omdat het onderdeel Werving & selectie direct verbonden is met de personeelsadministratie in Personio, raden we je aan om eerst de personeelsadministratie in te richten als basis voor een volledig beheerd wervingsproces. Dit zorgt ervoor dat je voor nieuwe medewerkers een digitaal medewerkersdossier kunt aanleggen zodra hun sollicitatie voor het eerst in Personio binnenkomt.

Wervingsinstellingen configureren

Ga eerst na hoe je momenteel sollicitaties beheert en hoe het proces in de toekomst zou moeten worden ingericht. Personio voorziet drie verschillende communicatiemethoden om de gegevens van kandidaten naar je Personio-account over te zetten. Houd er rekening mee dat je interne softwareontwikkelaars nodig hebt om een API of XML-interface te maken. We helpen je echter graag bij de integratie van dit soort interfaces.

Eerste configuratie Werving & selectie

Het inrichten van het gedeelte Werving & selectie verloopt in zeven stappen. Hoewel afzonderlijke stappen weggelaten kunnen worden, is het aan te bevelen de onderstaande volgorde aan te houden. De volgende Hulpcentrum-artikelen geven gedetailleerde informatie over het instellen van deze functie.

1. Fases en categorieën configureren
  2. E-mailinstellingen configureren
  3. Sollicitatiegesprekken organiseren
  4. Evaluatieformulieren maken
  5. De Personio-carrièrepagina instellen
  6. Externe kanalen creëren
  7. Wervingsrollen definiëren

Als je deze stappen hebt uitgevoerd, ben je klaar om te beginnen met actief werven via Personio. Hier vind je een gedetailleerde handleiding voor actief werven met Personio.

Neem bij vragen gerust contact met ons op. We helpen en adviseren je graag bij de configuratie van afzonderlijke stappen.