Functies van de medewerkerslijst

In dit artikel worden de functies besproken die beschikbaar zijn in de medewerkerslijst. Ga naar Medewerkers > Medewerkerslijst om de medewerkerslijst te openen.

Opmerking: Welke medewerkers je in de lijst ziet, wordt bepaald door de toegangsrechten. Je kunt alleen de medewerkers zien van wie je het openbare profiel kunt bekijken. Dat geldt voor medewerkersprofielen met de status Actief. Als je medewerkers met de status Onboarding, Verlof of Inactief wilt bekijken, heb je ook weergaverechten nodig voor de sectie HR-informatie

Alle medewerkers worden standaard weergegeven in een lijst die op voornaam gesorteerd is. Je kunt deze lijst aanpassen door filters te gebruiken, kolommen toe te voegen en te verwijderen, enz. Het is mogelijk om verschillende weergaven op te slaan.

Aantal medewerkers

Selecteer rechtsonder op de pagina hoeveel medewerkers je per pagina wilt zien.

Kolommen aanpassen en vastzetten

Klik rechtsboven op de drie puntjes Action-Menu_en-us.png en selecteer de optie Kolommen aanpassen. Selecteer de attributen die je in de medewerkerslijst wilt zien. Je kunt de volgorde van attributen of kolommen wijzigen door ze te verslepen. De eerste rij en de eerste kolom worden standaard vastgezet en zullen dus altijd zichtbaar blijven als je door de lijst bladert. Deze functie is erg handig om de kolomtitels en namen van medewerkers in beeld te houden, bijvoorbeeld als je een groot aantal kolommen aan de weergave hebt toegevoegd. Aan de linkerkant van de eerste kolom kun je ook de profielfoto's van de medewerkers zien of, als ze nog geen foto hebben geüpload, hun initialen.

De huidige weergave opslaan

Je kunt maximaal tien lijstweergaves opslaan, zodat je in je dagelijkse werk met Personio nog sneller de medewerkersgegevens vindt die je zoekt.

1. Klik op employee-list-save-view_nl.png Huidige weergave opslaan en voer een naam in voor de geselecteerde weergave.
  2. Klik op Toevoegen om het aangepaste medewerkersoverzicht op te slaan dat je zojuist hebt gemaakt.
  3. Daarna kun je de aangepaste lijstweergave selecteren via Weergaves.

Tip: Je kunt bijvoorbeeld weergaves van je werkstudenten, parttime medewerkers of andere groepen medewerkers opslaan om het dagelijkse werk met Personio eenvoudiger te maken.

Als administrator kun je ook een standaardweergave voor alle medewerkers opslaan. Klik hiervoor op save-default-view-all-employees_nl.png Standaardweergave voor alle medewerkers opslaan. Gebruik deze functie om een uniforme medewerkerslijst voor het hele bedrijf op te stellen.

Exports

Klik rechtsboven op het pictogram met de drie puntjes Action-Menu_en-us.png en vervolgens op Exporteren om de huidige weergave of andere attributen van de medewerkerslijst naar een Excel-bestand te exporteren.

Filteren en sorteren

Je kunt de verschillende kolommen sorteren door op de kleine pijltjes naast de kolomtitels te klikken. Elke kolom kan in oplopende of aflopende volgorde gesorteerd worden. Het sorteren gebeurt in alfabetische of chronologische volgorde, afhankelijk van de geselecteerde kolom.

Om een specifieke groep medewerkers met een bepaald attribuut te bekijken, kun je de medewerkers filteren door de gewenste waarde in een kolom te selecteren. Je kunt per filter meerdere waardes selecteren om bijvoorbeeld alle medewerkers van twee verschillende afdelingen weer te geven. De weergave toont ook het aantal actieve filters voor elke kolom.

Zoekbalk voor medewerkerslijst

Gebruik de zoekbalk boven de medewerkerslijst om te zoeken naar actieve of inactieve medewerkers.

Bulksgewijs bewerken

Gebruik de selectievakjes om meerdere medewerkers te selecteren en klik vervolgens op de knop Acties. Je kunt nu de volgende acties uitvoeren: Attribuut bewerken, Rol toevoegen of verwijderen, Verlofregeling wijzigen, Werkrooster toewijzen of verwijderen, Uitnodigingsmail verzenden, Medewerker(s) verwijderen en Onboarding-proces voltooien.

Organigram

Het pictogram van de organigramweergave  org-chart_nl.png in de rechterbovenhoek van het medewerkersoverzicht leidt je naar een visuele voorstelling van de hiërarchische structuren binnen het bedrijf. Het organigram is gebaseerd op de relaties tussen leidinggevenden en medewerkers die in Personio zijn ingevoerd.

Je kunt door de organigramweergave navigeren door met de muis te klikken en te slepen. Verder kun je in- en uitzoomen met behulp van de muis of het zoommenu rechtsonder. Het getal dat onder elke medewerker staat, toont het aantal medewerkers waaraan zij leiding geven. Je kunt alle medewerkers onder een bepaalde medewerker weergeven door op het betreffende vak of het getal zelf te klikken.

Je kunt ook een filter toevoegen door een attribuutwaarde te selecteren, zodat alleen de medewerkers met die waarde weergegeven worden. Zo kun je bijvoorbeeld alleen het organigram van een bepaalde afdeling weergeven.

Klik rechtsboven op de knop Exporteren om de huidige organigramweergave in verschillende bestandsformaten te exporteren. Lees hier meer over het organigram.

Let op: Alleen medewerkers met de status Actief of Verlof worden in de organigramweergave weergegeven. Medewerkers met de status Onboarding of Inactief worden verborgen.

Tijdlijnweergave

Klik rechtsboven op employee-list-timeline-view_nl.png Tijdlijnweergave om een overzicht te bekijken van je personeelsplanning op lange termijn, gegroepeerd per afdeling. Je kunt de volgende drie markeringskleuren zien in de tijdlijnweergave: Aanstellingsdatum (groen), Einddatum contract (geel) en Beëindigingsdatum (rood).

Personio toont ook het aantal openstaande functies voor elke afdeling. Net als in de organigramweergave kun je ook hier verschillende filters toepassen.

Let op: Om de tijdlijnweergave te kunnen bekijken, heb je bewerkingsrechten voor openbare profielen nodig. Als je de tijdlijnweergave niet kunt openen, neem dan contact op met je administrator.

Medewerkers toevoegen

Klik rechtsboven op Add-Employee_nl.png Medewerker toevoegen en voer basisinformatie in zoals Openbaar profiel, HR-informatie, Medewerkersrollen en Sjablonen. Klik op Opslaan om een nieuw medewerkersaccount aan te maken. Lees meer over het toevoegen van medewerkers.

Algemene zoekbalk

Behalve de zoekfunctie in de medewerkerslijst heb je op elke pagina ook toegang tot een algemene zoekbalk.

Gebruik de zoekbalk om naar het volgende te zoeken:

• Features en instellingen: titel van de feature of instellingenpagina, naam van het rapport, tabblad in je medewerkersprofiel
  • Medewerker: voornaam + achternaam, e-mail, afdeling, kantoor, functie, status
  • Kandidaat: voornaam + achternaam, e-mail, telefoonnummer

Let op:
▶︎ Kandidaten voor een gearchiveerde functie worden niet weergegeven in de zoekbalk.
▶︎ Zoekresultaten zijn afhankelijk van je toegangsrechten. Je krijgt alleen de tabbladen van je medewerkersprofiel en pagina's van features te zien waartoe je toegang hebt via je medewerkersrol. Je kunt alle medewerkers zien van wie je het openbare profiel mag bekijken en alle kandidaten van wie je het kandidaatprofiel mag bekijken.

Inline-bewerking

Met de inline bewerkingsfunctie kun je attributen voor individuele medewerkers direct in de medewerkerslijst wijzigen. Klik hiervoor op het blauwe potloodpictogram in de betreffende kolom en selecteer de nieuwe attribuutwaarde in de pop-up.