Feestdagenkalenders toewijzen

In dit artikel wordt beschreven hoe je feestdagenkalenders kunt toewijzen aan het hele bedrijf en aan verschillende kantoren.

Let op: Het toewijzen van feestdagenkalenders is essentieel om ervoor te zorgen dat betaalde vakantie- en ziektedagen worden afgetrokken en dat werkuren en overuren correct worden geregistreerd.

Een bedrijfsbrede feestdagenkalender toewijzen

Wijs een algemene feestdagenkalender toe aan het bedrijf. Deze kalender geldt automatisch voor alle locaties, mits Zelfde als bedrijf wordt geselecteerd voor de feestdagen van het betreffende kantoor onder Instellingen > Organisatie > Kantoren.

Let op: Het achteraf toewijzen van een nieuwe feestdagkalender heeft invloed op eerdere aan- en afwezigheden. Aan- en afwezigheden worden herberekend op basis van de nieuwe kalender.

Hiervoor moet je de onderstaande stappen volgen in je Personio-account:

1. Ga naar Instellingen > Organisatie > Bedrijf en klik op Bewerken.
  2. Open bij Officiële feestdagen het vervolgkeuzemenu en kies de gewenste feestdagenkalender uit de weergegeven Systeemfeestdagenkalenders of Eigen feestdagenkalenders.
  3. Klik op Opslaan om de selectie te bevestigen.

Let op: Als de gewenste feestdagenkalender niet in de selectie verschijnt, moet je deze eerst integreren in je Personio-account. Lees meer over het instellen van feestdagenkalenders en feestdagen

Specifieke feestdagenkalenders toewijzen aan individuele kantoren

Naast de algemene afwezigheidskalender kun je ook feestdagenkalenders opslaan voor de individuele kantoren van het bedrijf. Dit is handig als je kantoren hebt in meer dan één land, staat of provincie.

Dit doe je als volgt:

1. Ga naar Instellingen > Organisatie > Kantoren.
  2. Selecteer het kantoor dat je wilt aanpassen en klik op Bewerken naast de naam van het kantoor.
  3. Open bij Officiële feestdagen het vervolgkeuzemenu en kies de gewenste feestdagenkalender uit de weergegeven Systeemfeestdagenkalenders of Eigen feestdagenkalenders.
  4. Klik op Opslaan om de selectie te bevestigen.